Francia nyelvszak mellé milyen 2 éves minort választanátok az alábbiak közül?
- kommunikáció- és médiatudomány
- pedagógia
vagy egy másik nyelvszak (egyikhez sem kell előzetes célnyelvi nyelvtudás):
- holland (kb. 5 éve részt vettem egy 4-5 hónapos tanfolyamon, de aztán nem vittem tovább a dolgot)
- lengyel
- orosz
Esetleg még szóba jöhetne az olasz, de mivel azt már tanulom és beszélem is társalgási szinten, nem látom sok értelmét, mivel az kurzusok nagy százaléka leíró/elemző nyelvtani óra. Ezenkívül nem szeretném belekeverni a "hivatalos" tanulmányaimba, szeretném megtartani tényleg egy olyan hobbinak/kommunikácós eszköznek, amiből soha nem lesz "muszáj" vagy kötelező.
Magamról most direkt nem írok, tényleg csak egy szimpla külső meglátás érdekelne.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)
Köszönöm mindenkinek! :)
1# A nyelvek közül talán én is az oroszt :) Bár új abc meg minden, viszont az alapján, hogy a betűket nagyjából ismerem, könnyebben kiolvasom (igaz iszonyat lassan :D), mint pl. a lengyelt, bár azt még nem nézegettem nagyon (mondjuk az oroszt sem).
2# Igen, én is szoktam látni hollandos hirdetéseket. Mondjuk velem az a baj, hogy ilyen téren nagyon maximalista vagyok és mindig azt hiszem, ha nem beszélem az adott nyelvet legalább anyanyelvi szintet megközelítőleg, akkor nem is érdemes ilyen pozíciókban gondolkodni. Tudom, hogy ez butaság, de valamiért bennem van ez a félsz, hogy mi van, ha nem leszek elég.
3# Ezzel nagyon együtt érzek! Mivel suliban is kéttannyelvű osztályba jártam, már egy kicsit hiányzik úgymond az anyanyelvi oktatás. Az, hogy az órai véleménykifejtésemet ne az idegennyelvi szintemhez kelljen igazítani, az, hogy magyarul hallgassak, stb. Meg mivel a való életben is inkább a gyakorlatiasabb dolgokat szeretem tanulni, jó lenne valami olyasmit felvenni a nyelvszak mellé. Persze a nyelvtudásnak is végső soron a gyakorlatban való hasznosítás lenne a célja, az órák többsége sajnos nem erre fókuszál. Egyébként a specializáció nálunk is lehetséges szakfordítói specializáció keretében, de pont az imént említett dolog miatt (bár tudom, hogy hasznosság szempontjából talán az lenne a legmegfelelőbb) kezdtem el nézegetni más, nem nyelvvel kapcsolatos szakokat.
*megközelítően
*talán ez lenne
7# Igazából amióta van ez az opció nem nagyon írtam ki kérdést és nem nagyon gondolok rá, de legközelebb figyelni fogok, köszönöm!
8# Tudom... ezért is írtam, hogy talán hasznosság szempontjából az lehetne az első, viszont azt később is fel tudom venni mesterszakon. Ha viszont mással kapcsolatban nem fogom azt érezni, hogy tényleg szívesen csinálnám, akkor marad az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!