Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mikor és hogyan zajlik az...

Mikor és hogyan zajlik az egyetemi pótfelvételi, ha egyáltalán van ilyen..?

Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, fel is vettek egyetemre, de rájöttem, hogy nem ez az utam. Befejeztem a tanulmányaimat az első félév elején és nem jelentkeztem mos februárban egyetemre, viszont most kezd kirajzolódni bennem valami. Nyáron lesz lehetőség esetleg a szabadon maradt helyekre jelentkezni vagy csak majd jövőre?
2021. márc. 24. 13:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor vehetsz részt a pótfelvételi eljárásban (augusztusban), ha nem vettek fel sehova, vagy nem is jelentkeztél sehova.

De itt már csak a megmaradt helyekre lehet jelentkezni, sok esetben csak fizetősre.

Ha a februári döntésed se az igazi, de amúgy felvennének oda, akkor buktad idénre ezt az esélyt. De mivel nem 100%, hogy póton indul a téged érdeklő szak, nem mondom, hogy töröld a jelentkezésed. inkább próbáld meg 2022 februárjában.

2021. márc. 24. 13:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem jelentkeztél most, tehát póton nyugodtan megteheted. Tavaly több volt az államis póthely, mint előtte, szóval van esély rá, hogy most is több lesz.

Július végén, augusztus elején teszik közzé, akkor is kell jelentkezni a felvi.hu-n kb. ugyanúgy, mint sima felvételin.

2021. márc. 24. 13:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!