Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemisták,felvételizők!Honn...

Egyetemisták,felvételizők!Honnan tudtátok,hogy mi lesz a nektek való szak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az érdekelne,hogy hogyan döntöttétek el,hogy merre tovább?

A középsulis tantárgyak alapján-mit szerettek/mit nem?

A munkalehetőségeket/fizetéseket vizsgáltátok meg?

Vagy esetleg egyszerűen megtetszett és nem is gondoltátok túl?

2021. márc. 22. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:
35%

először is azt kell eldönteni, hogy reál vagy humán beállítottságú vagy.

Aztán ezeket nézegetni, felvin nézni egyetemeket és szakokat, majd ha megtetszik egy szaknak a neve, akkor utánaolvasni, hogy mit is takar az a szak, esetleg egy mintatantervet megnézni (de sztem egy középiskolás keveset tudna megérteni egy tantervből). Aztán nézni fizetést, hogy mennyire éri meg azt tanulni. Esetleg utána itt megkérdezni, hogy milyen a szak, de kevés esetben kapsz reális választ itt gyakorikérdéseken.

Szerintem mindhárom fontos, amit felsoroltál.

2021. márc. 22. 13:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Felmértem mit és miért szeretek középiskolában, körbenéztem felvin, kiválasztottam pár szakot ami tetszett, megnéztem a mintatantervet, elmentem nyílt napra és ez alapján döntöttem.

A fizetési faktort sajnos kihagytam, pedig jó lett volna komolyabban utánanézni, ezt bánom hogy elfelejtettem.

2021. márc. 22. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudtam eldönteni, szerintem az ember akkor jön rá igazán mikor elkezdi az adott szakot, de még annak is kevés köze van a jövőbeli munkádhoz. Amúgy én is azt csináltam, hogy végiggondoltam milyen tárgyak érdekeltek, mivel szeretek és mivel szeretnék majd foglalkozni, utánanéztem a lehetőségeknek, melyik egyetemen mit lehet tanulni, milyenek a tantervek és milyen lehetőségek vannak (pl. nyelvtanulás, programok, szakkollégiumok), voltam nyílt napokon és próbáltam minél több embernél utánakérdezni. Engem az elhelyezkedési lehetőségek és fizetések egyáltalán nem érdekeltek, inkább magára képzésre koncentráltam. Szóval próbáltam utána járni, de még így is értek meglepetések és folyamatosan alakult bennem, hogy mi érdekel.
2021. márc. 22. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!