Miért fújja mindenki, hogy lesz szóbeli?
Figyelt kérdés
Ahogy most áll a helyzet valószínűleg nem lesz. Sőt tovább megyek, szerintem fesztiválok sem lesznek idén. Legfeljebb augusztus végén.
Ez már csak mellékes, de abszolút nem érzem igazásgosnak a megtartását. Nem érzem azt sem, hogy az online oktatás hatásos lenne. Tökre depresszios minden reggel a hangulatom, mert ugy kelek fel, hogy ma is a legizgalmasabb dolog amit csinálni fogok az a tanulás,gyakorlas. Nem megyek sehova, nem találkozom barátokkal (nem lakunk egymashoz kozel), nincs is motivaciom tanulni. Unom már az egészet.
-egy végzős diák
2021. márc. 14. 19:10
11/19 anonim válasza:
Nem kötelező érettségizned. Nem mész el. Ezzel megbuksz, és mész jövőre. Ne nyafogj. Nekem szóbelis államvizsgára kellett bemennem 50 fővel együtt egy helyen januárba ... senkit se érdekelt a járvány. Pedig de örültem volna ha nálunk is online lett volna. Sokkal kenyelmesebb lett volna.
12/19 anonim válasza:
#11 a kérdező egyáltalán nem nyafog, csak szeretné több ember véleményét hallani... Ő maga mondta, hogy habár szóbeliellenes, nem nagyon zavarja az sem, ha megtartják.
13/19 anonim válasza:
Szia! Elhiszem, hogy unod az egészet . Teljesen átérzem. Én harmadéves orvostanhallgató vagyok . Mást sem csinálok , mint online ( vicces, hogy egy beteget láttam ebben a tanévben 😂) órán vagyok vagy esetleg tanulok vaaaaagy éppen lazán kirendelnek két hétre önkéntes ( rohadtul nem, mert vagy megyek vagy kirúgnak ) alapon az OMSZ- hez vagy koronás osztályakra. De szerintem simán lehet online vizsgázni :) nekem volt írásbeli és szóbeli vizsgám is így . Tök jól le lehetett szervezni, nem muszáj személyesen érettségizni .
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm #11-es. Így igaz.
Egyébként indult petíció srácok, kérlek írjátok alá. Minden pontjával egyetértek.
2021. márc. 15. 18:36
15/19 anonim válasza:
Az a baj, hogy ez olyan téma amiben nem lesz egyetértés. Ez az egész járvány túl van tolva. Egyáltalán nem tartom a vírus miatt indokoltnak a szóbeli érettségi elmaradását. DE: az online oktatás már annál nagyobb buktató, és persze lehet mondani, hogy magadnak kell tanulni önállóan. Csak az a helyzet, hogyha valaki órán figyel és nem a telefonját nyomkodja már lazán megvan a 4-es, ha kicsit még otthon tanul is rá akkor az 5-ös. Ez az ami online nincs meg. Vannak olyan ismerőseim ahol az online óra alatt 30 perc random duma és 15 perc tanulás. És ez mellett idén érettségiznek. Én még nem panaszkodhatok nekünk viszonylag normálisak a tanárok, de így is nagyon sok a plusz munka az iskolával. Mivel nálam két gramm az két gramm, így én mindent időben megcsinálok. De volt már arra példa, hogy reggel 8-tól este 9-ig a beadandókat csináltam kissebb szünetekkel. Most itt aki nem ennyire eltökélt, annak vége. Itt az esélyegyenlőségről lenne szó ami amúgy is gyenge itthon. Ugyanis egy elit gimiben 100x jobban tanítanak, mint egy szakmunkásképzőben mégis ugyanazt az érettségit írják meg. Példát lehet venni a finnek oktatási rendszeréről. Vagy nem is kell messzire menni! Itt vannak a sógorék nemrég olvastam a 444.hu-n, hogy az osztrákoknál azért nem vesztették el a valóságérzéküket az oktatásügyi minisztériumban, és engedményeket adtak az érettségizőknek (elég jelentőseket, akit érdekel nézze meg, szerintem korrekt bárki mondjon bármit.) Számomra most Ausztria a pozitív példa, hogy nem mindenhol az a cél, hogy az ember elé minél több akadályt gurítsanak és aki túl képes élni az maradhat. Akik pedig nem rendelkeztek elég szellemi tőkével azok így jártak... Ezt így nem lehet amíg nem indul minden gyerek egyenlő esélyekkel.. Kicsit liberálisra sikeredett, csak tényleg ez óriási probléma és azt veszem észre, hogy az átlag magyar ezt leszarja és inkább azokat támadja akik szarban vannak. Elég gusztustalan dolog, akinek nem inge.. De remélem az ilyen majd megtapasztalja és quis facit it a malum. Én megértem most azokat akik nehéz helyzetben vannak és nekik, most nem arra lenne szükségük, hogy le oltsák őket a sárgaföldig. Tartsunk össze és próbáljuk a maximumot kihozni a helyzetből! Mindenkinek pokolian nehéz most... És tényleg az, hogy az embernek semmi élete sincs ez mellett nincs az, mint régen, hogy beülök hétvégén egy sörre a haverokkal a kocsmába. És hiába beszélek én naponta velük videóhívásban az nem olyan, mintha kint lennénk és élnénk az életünk. Szóval tényleg májusban mindenki in medias res! Ne kegyelmezzen senki sem az érettségi feladatlapoknak, se a szóbelin a téleknek! Én is veletek fogok a frontvonalban "harcolni" májusban és júniusban a szóbeliken, tényleg akkor járunk a legjobban, ha most nekiállunk teljes erőbedobással tanulni. Csak ez az egy út vezet ki ebből a pokolból. Sajnos Magyarország még nem érett meg Ausztria szintjére, de mit is várunk mikor az álagembernek Kádár a példaképe... A magyar kormány meg kihagyott egy történelmi lehetőséget, hogy a fiatalokat is magáhozvonzza. De, hát úgyse állnak túl fényesen mostanság, de ez legyen az ő bajuk, engem nem érdekel, ha buknak márpedig majd ez is egyik oka lesz.
17/19 anonim válasza:
Ha eltörlik a szóbeli vizsgát idénre akkor én meg a diplomámat kérem nyelvvizsga nélkül. :)
18/19 anonim válasza:
Én meg az orvosi szigorlatjaimat🙄
19/19 anonim válasza:
Túl van hype-olva az érettségi szokás szerint semmi több, mintha kisebb pénzért nem lehet egy pár tárgyat újraírni céliránynak megfelelően. Ezt kellene tolni, hogy lehet ingyen 2 tárgyat újraírni érettségi után még, akik nem tudtak rendesen felkészülni és nincs nyavajgás, hogy 5-re nem tud felkészülni online-ban, hogy az emeltje nem elég jó. Másnak még csak max érettségi kell. A másik oldal is sziv rendesen vagyis a tanárok, akik sose voltak live streamer-ek gép előtt. Ezt kellene csinálniuk és jobb lenne a tanítás is, ami kifejezetten nehéz megtanulni gyakorlat nélkül és budget technológia is kell hozzá meg motiváció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!