Szerintetek melyiket érdemes választani, pénzügy mester vagy?
Figyelt kérdés
Szerintetek melyik képzést érdemes elvégezni, pénzügy mester vagy könyvvizsgálói képzés?2021. márc. 6. 22:01
1/8 anonim válasza:
Attól függ, melyikkel akarsz foglalkozni. A könyvvizsgálói képzés - szerintem - nehezebb, már csak a bukási arányokat nézve is.
Hasznosságot tekintve mindkettővel jó karriert lehet befutni.
2/8 anonim válasza:
A kettő között választani kell? A könyvvizsgáló lehet, hogy nehezebb, de az MSc időtállóbb. Ha ezen a pályán mozognék, nem hezitálnék először pénzügy MSc-t csinálni és mellette egy PwC kaliberű cégnél gyakornokoskodni; utána jöhet a könyvvizsgálás.
3/8 anonim válasza:
Ha könyvvizsgálóbakar lenni és mestert akar, akkor inkább számvitelen mesterezzen.
4/8 anonim válasza:
A könyvvizsgáló szerintem kiváltja a számvitel MSc-t, én utóbbit inkább hagynám. A pénzügy MSc viszont elég jó választás.
5/8 A kérdező kommentje:
Melyik lehet jobb hosszabb tavon a ketto közül?
2021. jún. 26. 22:15
6/8 anonim válasza:
Szerintem kb. azonosan megéri hosszú távon is mindkettő, talán egy kicsivel a pénzügy jobban. Inkább az a kérdés, hogy melyik karrier a vonzóbb számodra.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, de alapvetoen a konyvvizsgaloi melle is jo lehet a pénzügy msc?
Milyen érvek lennenek amellett, hogy erdemesebb az egyiket elkezdeni mint a masikat?
2021. aug. 7. 11:55
8/8 anonim válasza:
Működik együtt is a kettő persze. Én az MSc-t kezdeném el előbb, főleg ha a legnívósabb egyetemek egyikén szeretnéd, nappalin. Később a könyvvizsgálói úgyis csak pénteken munkaidő után és szombati napokon kerül oktatásra, az munka mellett könnyebben elvégezhető (noha a tanfolyam nem egyszerű). Továbbá a pénzüggyel szerzel egy mesterdiplomát, ami után ha akarsz, doktorit is csinálhatsz, míg a könyvvizsgálói ezzel szemben egy tanfolyam, az erre nem lesz alkalmas. Ha az anyagi előnyök a kérdés, akkor rövidtávon talán jobb pénzt hozhat egy könyvvizsgáló képzettség, hosszabb távon viszont szerintem még annál is nagyobbat lehet kaszálni a pénzüggyel (garancia persze semmire sincs). Elismert, nívós tanulmány mindkettő, válassz érdeklődésed szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!