Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen fakultációt válasszak?

Milyen fakultációt válasszak?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott hogy elképzelésem sincs hogy mi szeretnék lenni és eléggé kétségbe vagyok esve. Lassan fakultációt kellen választani. Földrajz ól, fizikából és nyelvtanból vagyok négyes a többi tárgyból 5-ös vagyok. 4,8 az átlagom.

A matek és a magyar fakultáción gondoltam. Azok érdekelnek leginkább. De hát ezek nem nagyon illenek egymáshoz :(

Matekból mindigis csak ötöseim voltak, értem is és szeretem is. Magyarnak az irodalom részét szeretem viszont a nyelvtan részével vannak gondjaim. Ezt a két faktot együtt lenne értelme egyáltalán felvenni? Vagy nem lenne sok együtt a kettő?

A többi tantárgyal úgy állok hogy:

-töriből is jó vagyok csak ötöseim vannak és viszonylag könnyen megy, de nem igazán érdekel és nem szívesen tanulom

-angolból a tanárt nem kedvelem igazából de az is jól megy viszonylag

-földrajz és infó kizárt nagyon nem szeretem ezeket a tantágyakat

-az olaszt is kizárnám, nem igazán szeretem

-kémiát nehezen értem meg, de egyébként szeretem

-biológia az ilyen semleges tantárgy úgy elvagyok vele, de nem különösebben érdekel

Ti milyen faktra jártatok? És mit ajánlanátok?

2021. márc. 3. 23:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Matek faktot ajánlom.
2021. márc. 5. 12:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Nálunk egyébként úgy volt a fakultáció, hogy mindenki beírhatott bármi a jelentkezési lapra, és ha volt elég jelentkező (talán öt embertől indítottak fakultációt), akkor elindult, ha nem, akkor nem. Rajzból szerintem esélyes, hogy nem indul, hacsak nem valami olyan tagozatos osztályba jártál, vagy volt az iskolában. De nálunk pl. tesiből sem volt, viszont néhányan akartak menni belőle, és a tanár velük külön foglalkozott órák után. Vagyis mintha fakt lett volna, csak nem órarendi formában.
2021. márc. 7. 12:01
 13/14 A kérdező kommentje:
Régi kérdés! :) Tudom, hogy senki nem tanácsolta, de végül magyar+infóra jelentkeztem. Illetve elev emelt nyelvi osztályba járok. Heti 6 angolom és olaszom van, szóval azokból is emeltezhetek, ha úgy alakul.
2021. szept. 12. 14:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok, én végül magyar-matek-angolra mentem :D

Elég sok órám lett így, de ahogy látom, neked is, és szerinten egyáltalán nem baj az, ha valaki szélesebb látókörű, csináld, amit szeretsz. :D

Btw nekem is infó lesz a választottam, de csak középszinten.

2021. szept. 12. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!