Szerintetek németet vagy franciát tanuljak?
Figyelt kérdés
Szóval ma voltam szóbelin az álom gimnáziumomban. Bementem, kihúztam a hobbi tételt és mondta a franciás tanár,hogy neki ilyen diákok kellenek, mint én, és miért az angol németre és nem a franciára jelentkeztem. Meg végig viccelődtek, iszonyatosan kedvesek és szimpik voltak, viszont nem tudom, megcseréljem e az angol-német tagozatot francia-magyarra, mert ugyanolyan óraszámban tanulnám az angolt, a franciát viszont heti 25ben francia anyanyelvű tanárokkal, ez viszont 5 éves...Nem tudom mit csináljak. A németesbe középfokút kapnék németből, a franciásba pedig felsőfokút. Angolból mindkét tagozaton a középfokú az alap, de sokan felsőfokút tesznek le. Szerinted a német vagy francia hasznosabb? Gőzöm sincs mit csináljak, a sorrendet pedig már meg kéne cserélnem lassan, ha akarom. Olyan nehéz, nem tudok dönteni... Ha felnövök, Angliában szeretnék élni.2021. febr. 27. 15:38
11/13 anonim válasza:
Nehogymár ez befolyásoljon, hogy megsérted-e, itt ennél kicsit fontosabb döntésről van szó, mint hogy ez legyen a fő szempont!
Ha annyira a francia tetszik, válaszd azt. De hidd el, Magyarországon meg úgy összességében Közép-Európában a német ezerszer hasznosabb. Az pedig nem így működik, hogy milyen nyelvvizsgát kapsz, nem kapsz semmilyet, olyanod lesz, amilyenre felkészülsz.
12/13 anonim válasza:
A német tényleg hasznosabb, de szerintem nehezebb a franciánál. Válaszd azt amelyik tetszik, ne a tanárnő véleménye befolyásoljon.:)
16/l
13/13 anonim válasza:
Szerintem tanuld meg mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!