Angol után németet vagy franciát tanuljak?
Mindkét nyelv érdekel (és el is kezdtem velük ismerkedni).
A német a hasznossága miatt vonz, és az angolt beszélve talán könnyebb is, mint egy teljesen eltérő nyelvet tanulni, viszont a hangzása egyáltalán nem tetszik.
A franciát viszont jobban élvezem, mert szebb és különlegesebb is, álláshirdetésekben pedig gyakran olvasom, hogy jól jön egy különlegesebb nyelv az angol mellé.
Egyetem után külföldre szeretnék kimenni, de még nem tudom, pontosan hová. És ugyebár vannak olyan országok, ahol mindkettő nyelvet beszélik (Belgium, Svájc, Luxemburg), viszont a francia után könnyebb lenne egyéb latin nyelvet tanulni, ha esetleg másfelé vinne az élet. A némettel viszont Németország és Ausztria is megcélozható.
Tudom, hogy nekem kell(ene) döntenem, de nem tudok... Mit tennétek a helyemben?
Én a franciát javaslom, mert utána könnyebb megtanulni a spanyolt, olaszt. Viszont a németnek vannak hasonló szavaik, mint az angolnak.
Én a franciát javaslom.
Szerintem ne random gyk-soktól várd a választ.
A helyedben mind a két nyelvet elkezdeném párhuzamosan, (mondjuk három hónapig, lehetőleg egyforma intenzíven,) és megnézném, hogy melyik nyelv vonz jobban, melyiket szeretem tanulni, melyik tetszik. Akkor aztán a választott nyelvre koncentrálnék teljes erőmből, és nem hallgatnék senkire.
Már most tudod, hogy a német nem tetszik, a francia meg igen. Nem elég egyértelmű?
De már az egyetem előtt menj ki külföldre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!