Franciát, vagy Németet tanuljak?
Szóval a sulinkban van az a lehetőség, hogy válasszunk 9-ediktől németet agy franciát tanuljunk.( Hatosztályos gimiről beszélünk.)
Nem is biztos, hogy ebben a suliban fogok maradni, de ha igen akkor szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyket válasszam.
Ezek alapján kb:
-Kiejtés, hogy milyen nehéz megtanulni
Hasznossága, hogy melykkel vinném többre
....stb.
Lényegében érveket és ellenérveket szeretném ha írnátok, mert szívem szerint mind2-t tanulnám.
Ui: ( Jelenleg angolt tanulok több 3 éve
én mindenképpen a franciát választanám ,mert azkiejtésben , nyelvtanban a nehezebb nyelvek közé tartozik és ,ha valaki tud franciául ,akkor az mindig nagyon "szép" dolog,,,ezen kívül ,ha késöbbiekben a németre van szükséged,akkor azt még behozod (az sem könnyü,de könnyebb ,mint egy francia) ,de a franciát behozni nehezebb lenne
ennyi:)
Mivel angolt tanultál eddig, ezért azt mondanám, hogy tanulj németet, hiszen a kettő nyelv kicsit hasonlít. Viszont én ha választhatnék újra, biztosan a franciát választanám, egyrészt, mert nekem nagyon nem jön be a német nyelv, másrészt meg ahogy az előző válaszoló is írta, ha valaki tud franciául az olyan "szép".
Majd írd meg melyiket választottad! :)
Én a német melett teszem le a voksomat !
A kiejtés pofon egyszerű , majdnem mindent úgy kell olvasni ahogy le van írva míg a franciánál úgy tudom hogy nem így van.
Közép-európai szinten biztosan a némettel érnél többet , Németországgal szoros gazdasági kapcsolataink vannak és egyik szomszédos országunk Ausztria szintén számos lehetőséget kínál míg Franciaország nincs közel , gazdasági kapcsolatunk kevésbé szoros vele így a munkalehetőségek is kevésbé érinthetnek ott téged .
A Német egy könnyű nyelv csak sokat kell magolni , a szavaknak nemük van ( DER DIE DAS ) és ezeket külön meg kell tanulni minden főnévhez ( de ha jól tudom franciánál is így van )
Összefoglalva német könyebb és Európában többre mész vele , Kulturálisan Gzdaságilag fejlett német nyelvű országok vannak a közelünkben stb stb ...
Persze ha jobban vonzódsz a francia kultúrához azt válaszd mert ha valamit szeretetből csinálsz az mindig kifizetődik és tapasztalatból tudom ha valamit tényleg szeretsz akkor nem fognak érdekelni a nehézségek :)
A németet választanám. A németben sok a kivétel, nagyon kötött a mondatszórend, ezért nehéz. Ennél a nyelvnél az elején találkozik az ember a nehézségekkel. Ha szorgalmasan tanulsz, túljutsz az elején, az összes nyelvtant megtanulod, felfedezed a logikát, utána már nem is olyan nehéz.
A hangzása valóban nincs olyan szép mint a franciának, a német "kemény" nyelv, ugyanis tele van torokhangokkal.
Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi :)
Ui: További válaszokat is szívesen fogadok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!