Magyarországon melyik nyelvet tanulják többen:olaszt vagy a franciát?
Szerintem a franciát.
Gondolom,hogy nem lehet mindenhol olaszt tanulni.
(mint pl. német-angol közül lehet csak választani, akkor emiatt gondolom, hogy vannak sulik, ahol olaszt nem lehet, helyette lehet franciát,mert gondolom a francia az elterjedtebb)
És spanyol oktatást se szoktam látni suliknál.:D De ettől léteznek/létezhetnek,ahol lehet spanyolt tanulni.
" a franciát tanulják/választják többen, mivel jobban megéri: több az anyanyelvi beszélője, területileg is nagyobb a francia nyelv elterjedése (francia gyarmatosítás)"
Nem csak ezért.
A francia nyelv az ENSZ és a NATO egyik hivatalos nyelve, ezt az olaszról - bármilyen szép nyelv is - nem lehet elmondani.
Az EU államokban is könnyebb elhelyezkedni vagy megértetni magát valakinek a franciával, mint az olasszal.
Magyarországon is több a francia, mint az olasz érdekeltség, úgyhogy itt is keresettebb ez a nyelv.
"Magyarországon is több a francia, mint az olasz érdekeltség, úgyhogy itt is keresettebb ez a nyelv."
Ez tévedés szerintem. Az olasz gazdaság sokkal erőteljesebben van jelen itt, mint a francia. Az olasz szebb nyelv, viszont a francia elterjedtebb a világon. Sok sikert!
" Az olasz gazdaság sokkal erőteljesebben van jelen itt, mint a francia."
Azt hiszem, te tévedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!