Szerintetek németet vagy franciát tanuljak?
Figyelt kérdés
Szóval ma voltam szóbelin az álom gimnáziumomban. Bementem, kihúztam a hobbi tételt és mondta a franciás tanár,hogy neki ilyen diákok kellenek, mint én, és miért az angol németre és nem a franciára jelentkeztem. Meg végig viccelődtek, iszonyatosan kedvesek és szimpik voltak, viszont nem tudom, megcseréljem e az angol-német tagozatot francia-magyarra, mert ugyanolyan óraszámban tanulnám az angolt, a franciát viszont heti 25ben francia anyanyelvű tanárokkal, ez viszont 5 éves...Nem tudom mit csináljak. A németesbe középfokút kapnék németből, a franciásba pedig felsőfokút. Angolból mindkét tagozaton a középfokú az alap, de sokan felsőfokút tesznek le. Szerinted a német vagy francia hasznosabb? Gőzöm sincs mit csináljak, a sorrendet pedig már meg kéne cserélnem lassan, ha akarom. Olyan nehéz, nem tudok dönteni... Ha felnövök, Angliában szeretnék élni.2021. febr. 27. 15:38
1/13 A kérdező kommentje:
+franciául tanulnék törit,matekot,bioszt és sok más tantárgyat is
2021. febr. 27. 15:39
2/13 anonim válasza:
Szerintem a némettel sokkal többre mész.
3/13 anonim válasza:
Szerintem szimplán az alapján dönts, hogy melyik tetszik, melyiket tanulnád szívesebben. Én a franciát választanám.
4/13 anonim válasza:
Amelyik jobban tetszik, nem dönthetünk helyetted.
Én a németet választanám.
5/13 A kérdező kommentje:
És nem nézne rám a francia tanár csúnyán szerintetek?
2021. febr. 27. 16:25
8/13 anonim válasza:
Ha azt mondta, hogy ilyen diákokra van szüksége, akkor valószínűleg örülne neked. Persze, ha a franciát választod, akkor készülj fel, hogy jóval nehezebb, mint a német, vagy az angol.
9/13 A kérdező kommentje:
Utánakérdeztem és a francián a 0. évben egyáltalán nincs angol, csak francia,utána pedig csak heti 3 angol van ... Szerintem így inkább marad az angol német, de félek,hogy megsértem a tanárnőt :(
2021. febr. 27. 17:27
10/13 anonim válasza:
Mondjad meg neki, hogy nem szeretnéd megsérteni, de neked a német a szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!