Skandinavisztika szakra jelentkeztem, de kicsit összezavarodtam a rendszerben. Mit jelent az, hogy ez egy minor szak?
Van egy minimális norvég és dán tudásom, érdekel a kultúra, az egész térség összességében, és később szeretnék ezzel foglalkozni, így jelentkeztem az ELTE - BTK germanisztika (skandinavisztika) szakára. Nagyjából eddig képben voltam a felsőoktatási rendszerrel, de most nagyon sok infót kaptam egyszerre, és nehéz letisztázni a dolgokat.
Szóval: ezen a szakon akkor, ha felvesznek, milyen majorok közül választhatok, és ezek mikor lesznek aktuálisak? Úgy összességében, ha ezt olvassa egy ex/aktuális skandis, akkor örülnék, ha írna pár szót (vagy sokat) a szakról, de leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy ezek a dolgok mennyire tisztulnak majd ki idővel, mert nagyon szeretnék felkészült lenni, ha esetleg eljutnék a beiratkozásig. Köszi!
A minor egy ugymond 2.kepzes aminek csak a fo targyait tanulok 50 kredit ertekben.
A foszakod a sced/norveg/dan/finn lesz es emelle felvehetsz barmilyen minort VAGY ha nem akarsz minort felvenni az alapszakod specializalojat valaszthatod mellette.
Felveheted minornak barmelyik masik nyelvet ( termeszetesen utana kell nezni van e a szaknak elokovetelmenye oroszon minimum 1000 szo ismerete a beugro, francia/spanyol/olasz minoron a nyelvvizsga kell belole, lengyel/portugal/japan/kinai szakon nincs elokovetelmeny)
A minorokat az elso felevben erdemes felvenni ugyanis sokan jelentkeznek es van ahol az 1.felevben megszerzett jegyeid alapjan maradhatsz bent egy minoron vagy sem ( mi pl sveden ha 4esnel rosszabbat kaptunk nem folytathattuk a minort az 1.felev utan)
Ha szeretned felveheted a torit is/ angol, / nemet stb csak tenyleg figyelj az elokovetelmenyekre :)
Osszegezve
Alapszak : 120 kredit ( skandinavisztika)
Minor : 50 kredit ( amit valasztasz VAGY skandi specializacio)
Szabadon valaszhato targyak : 10 kredit ( ez lehet barmilyen targy, ha akarsz akar az AJKs orakat is felveheted )
Kedves 5-ös!
Én nagyon örülnék, ha tudnál mesélni a btkrol:) Milyenek az emberek, a közösség? HÖK mennyire jó? Megéri oda menni? Valamint nagyon jó lenne, ha tudnál mesélni a gólyatáborról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!