Mennyire nehéz bejutni Pszichológia szakra?(Elte)
Ha jól tudom két módszer van:
1. (1.tárgy %-a x2) + (2.tárgy %-a x2) + 100 pluszpont = 500
2. összes érettségid átlaga (100) + jegyekből a pontok (100) + 1.érettségi tárgy %-a + 2.érettségi tárgy%-a + 100 pluszpont =500
Miért jár pluszpont? Emelt érettségiért jár +50 pont. Ha mindkét tárgyad emelt, akkor megvan a +100 pont. Középfokú nyelvvizsgáért jár +28 pont (csak ha nem ugyanabból a nyelvből van mint amiből az emelt érettségid) felsőfokúért +40 pont.
Négyes vagyok.
Itt van amúgy a pontszámítás menete részletesen. Jó barátod lesz a Felvi a jövőben. :)
Max jelöld meg második helyen az ELTE SEK pszichológia szakát! Ott is ugyanúgy ELTEs diplomát kapsz és tavaly csak 400 volt a ponthatár.
Amúgy nekem emelt angollal és majdnem 100%-os közép magyarral lett meg. Emellett volt nemet nyelvvizsgam, diákolimpia 10 pontom.
De mégis mik ezek a feltételek?
Az emelt szinten teljesített legalább 45%-os eredményű érettségi vizsgáért többletpont jár, abban az esetben, ha az érettségi pontjaitokat az emelt szinten teljesített vizsgaeredmény alapján számítják. Az adott alapképzési szakon, osztatlan mesterképzési szakon és felsőoktatási szakképzésen emelt szintű érettségi vizsgáért vizsgatárgyanként 50 többletpont, összesen pedig 100 pont kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!