Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha az iskolában nem, akkor...

Ha az iskolában nem, akkor hol tanítanak meg tanulni?

Figyelt kérdés
Én szeretnék jól, és okosan tanulni. De ez alapból nem velem született szuperképesség. Ilyenkor, hol, honnan kell megtudni, megtanulni, hogy valójában, hogyan is kell tanulni?

#tanulás #oktatás #Megtqnulni tanulni
2021. febr. 15. 05:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egy elsős osztályban 26 diák van 26 különböző személyiséggel és ehhez tartozik két tanítónéni. A tanulás megtanulása több éves folyamat. Sokan mindent megpróbálnak a tanárokra hárítani (mondván ez is a tanárok dolga).

Az esetek nagy részében a tanulás tapasztalati, lexikális és begyakorlós úton megy. Biztosan van akinek ez nem elégséges. Na nekik kéne tanulásmódszertant tanítani. Erre nincs szakember az iskolában.

2021. febr. 15. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:

9es!

nekem általánosban a napközis tanárom azzal kezdte a szülőit (talán harmadikos voltam) hogy az első néhány hónapban ő meg fog tanítani minket tanulni. Anyukám nevetgélve mesélte ezt el nekem, én meg megijedtem. De tényleg ezt tette. MEgmutatta hogy hogyan tudunk jegyzetelni, tanulókártyákat készíteni, hogyan találjuk ki hogy melyik házit csináljuk meg először, iyen kis alap dolgok, amik nagyon sokat segítettek nekem később.

Vele, lehet hogy csak mázlim volt.

Kilencedik osztályban azonban volt egy tanulásmódszertannak nevezett órám. És hasznos volt. Na ilyen kéne minden iskolába (nálunk is csak a nyelvi előkészítősöknek volt ilyen).

Szóval léteznek ilyen iskolák. (és mind az általánosom mind a középiskolám sima állami suli volt)

A szülőknek nincs pedagógiai ismerete, akkor hogy a fenébe kelljen megtanítaniuk egy kisgyereket? Ráadásul ez nagyon függ a kortól is. Ami a szülőknek rémlik a középsikolás/egyetemi éveikből, hogy ők hogyan tanultak, azt hogyan tudná egy 12 éves gyerek hasznosítani?

2021. febr. 15. 14:46
 13/16 anonim ***** válasza:
Fentiekhez megjegyezném, hogy ha egy normális országban rossz valakinek a tanulmányi eredménye, akkor nem a gyereket cseszegetik, mert a tanár felelőssége, hogy átadja a módszereket és a tudást. Nyilván így is lesznek jobb és rosszabb tanulók, de nem erről van szó, hanem ha megbukik a tanuló, akkor nem rögtön elintézik azzal, hogy "biztos lusta tanulni", és elkezdik szopatni. Akkor környezetvizsgálat, pszichológiai felmérés következik, és ha a gyerek debil, akkor megy speciális iskolába. De nem ordítoznak meg buktatnak, aztán oldja meg az a kis köcsög, ahogy bírja.
2021. febr. 15. 17:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Engem ez a téma kb 10. osztályos koromban kezdett éredekelni, mikor rájöttem, hogy az érettségihez nem lesz elég az órán való figyelés, otthon az anyag átolvasása és házi feladat megoldása. Így elkezdtem különböző technikák után kutatni, belinkelem a nagyját, ami nekem sokat segített, tényleg hasznos.

https://www.youtube.com/watch?v=soqSk5aHVxg&list=PLogcCog8e2..

https://www.youtube.com/watch?v=CgrCo1J9A44 (neki több tanulós videója is van)

https://www.youtube.com/watch?v=ukLnPbIffxE (ebből is van több rész)

Ha ezek útján elkezdet tanulmányozni a tanulási, ismtlési, időbeosztási technikákat kb fél éven belül jó kis rutint ki lehet alakítani, persze mindig fog valami új dolog szembejönni veled (legalábbis én sokszor variálok).

2021. febr. 17. 10:22
 15/16 anonim válasza:
Minden tiszteletem a 3-asé. Maximálisan egyetértek.
2021. febr. 21. 01:36
 16/16 A kérdező kommentje:

3#, 15# Ez így van, így igaz, lehet benne igazság, illetve van benne igazság.

De csak én azt nem értem, hogy az embereknek az agya hasonló képp működik, akkor miért nincs egy sima óra/tanfolyam erre (kortól függetlenül), hogy valamit TÉNYLEG JÓL megtanuljon, megértsen valaki.

Mert pl én hiába olvasok el bármi tananyagot, alig ha megmarad valami, vagy ha sikerül megtanulni, az hosszútávon nem marad meg.

De ha még itt én lennék a ludas, és van/volna valami problémám/bajom, na azt sem sikerült eddig kideríteni, igaz 8 külön iskolába jártam, mert sokat költöztünk.

Szóval sokat kell még fejlődnie ennek az oktatásnak, hogy mindenki megtalálja a saját világát, és fel is tudjon csatlakozni a többiekhez.

2021. febr. 21. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!