Tanítóképzőn a műveltségi területnek mi a gyakorlati jelentősége? Általános iskolában 5. és 6. osztályban úgyis a felsős szaktanárok tanítanak.
Figyelt kérdés
Vagy szoktak tanítók is a műveltségi területnek megfelelő tantárgyat tanítani 5. és 6-ban? Vagy ha tanítópár van, akkor a műveltségi terület alapján osztják el a tantárgyakat? Vagy mit befolyásol a későbbiekre nézve a műveltségi terület?2019. dec. 19. 13:48
1/5 anonim válasza:
Ha nincs szaktanár, és ez egyre gyakoribb lesz, akkor 5. és 6. osztályban a tanító tanít. Elvileg. Gyakorlatilag meg aki épp ráér.
2/5 anonim válasza:
Egyrészt amilyen művteres vagy, az lesz az elsődleges tantárgyad (pl. ének művteres kevés van, így szinte biztos, hogy azt énekes fogja tanítani, akár más osztályban is, és igen, előfordulhat hogy felsőben is.), de persze minden más tárgyat tudnod kell tanítani. A képzés alatt az egyetemen pedig annyit befolyásol, hogy lesznek külön "szakos" tárgyaid, és arra készítenek fel, hogy tudnod kell tanítani 6-ig azt az adott tárgyat (én pl. ének művteres vagyok, második félévtől már van/volt +szolfézs, zongora, ének-tp., stb.)
3/5 anonim válasza:
A műveltségi területi tárgyakat 5-ben és 6-ban is lehet tanítani.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem, hogy lehet. De mennyire van így a gyakorlatban? Valaki találkozott már ilyennel?
2019. dec. 21. 10:48
5/5 anonim válasza:
Nálunk tanítanak felsőben is műv.ternek megfelelően a tanítók. Én is szeretnék majd felsős matekot tanítani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!