Tanítóképzőn műveltségi terület választása?
Elgondolkodtam, hogy mi lenne a legcélszerűbb. És belezavarodtam, teljesen elbizonytalanodtam.
Részemről teljesen kézenfekvő, hogy a matematikát választanám, de vajon jó ötlet-e? Nem jobb ötlet-e mondjuk egy testnevelő irány? Talán több lehetőség van benne.
Kíváncsi vagyok, hogy ki mennyire elégedett a műveltségi területével, választana-e mást, ha újra kezdené?
Ez tényleg teljesen a te döntésed, célszerű azt, amelyiket a legjobban szereted :) illetve időben jelentkezz a művterre, mert (úgy emlékszem) a jelentkezési sorrend is számít, ezáltal az is döntő, hogy bekerülsz-e arra vagy sem (ha mégse, akkor az első félév végén tudsz váltani, mivel a művteres tárgyak csak a második félévben kezdődnek).
Szóval szerintem válaszd a matematikát, ha azt szeretnéd, hisz kb minden műveltségterületnek kb ugyanannyi +művteres tárgya van, illetve ha szereted nagyon :)
Én jelenleg éneken vagyok (erre kellett külön felvételi is), egyáltalán nem bántam meg: szeretem a zenét, az éneklést. És így a művteren belül is hasonló érdeklődésű csoporttársaim vannak, ez a pluszpont rá :D
Köszi :)
Csak belegondoltam, hogy mondjuk egy testneveléssel azért többet lehet kezdeni, mint egy matekkal, ami merőben más alsóban, mint mondjuk 5-6.-ban (hatalmas a szakadék a tizesátlépéses összeadás és a koordinátarendszerek között). Persze a mozgás is, csak ott több a lehetőség benne. Úszásoktatás, kirándulások/szabadidős tevékenységek, dsk... A természetismeret még ami közel áll hozzám, abba is egy csomó minden belefér...
(csak hát, szívem csücske a matek)
Minden tárgyból lesz tantárgypedagógia (mivel minden tárgyat tudnod kell tanítanod alsóban), szóval lesz izgalom mindenhol; szerintem akkor mérlegeld azáltal, hogy melyik tárgy megy a legjobban (mert ugye lesznek szakos tárgyaid pluszba, gondolom a tantárgypedagógia mellett algebra, stb.)
(Én is pl nagyon szeretek tesit tartani, mégis ének-műves vagyok :D )
Köszönöm.
Hát majd kiderül, hogy egyáltalán mik közül lehet választani (meg hogy egyáltalán indul-e a szakom)
No, ezt nem is tudom, hogy nálunk idén infót lehet-e választani. Gondolom ez majd ott derül ki a suliban év elején.
Lényegében a kedvelt irányok megvannak, szóval az egyik majd csak betalál :D
Megoldódott a dilemmám. Szeptembertől nem indul matematika művter a suliban.
Szóval marad a természetsimeret, tesi és vsz az informatika gondolkodtat még el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!