Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy lány tanulhat asztalosnak?

Egy lány tanulhat asztalosnak?

Figyelt kérdés
Alapvetően nem asztalosként szeretnék dolgozni, de itthon már barkácsoltunk ezt-azt (bútorokat) apukámmal és megtetszett. Szívesen megtanulnám, hogy hogyan kell ezt szakszerűen csinálni. Viszont lány vagyo és ez alapvetően inkább egy férfi szakma, nem tudom ez probléma-e. Az megint más kérdés, hogy egyelőre nem nagyon tudom hogyan néz ki most a felnőtt szakképzés és milyen lehetőségek vannak egyáltalán.
2021. febr. 11. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg semmi akadálya. Gyakorlatilag viszont kevés lány vesz részt ilyen képzésen, szóval vagy te leszel mindenki kedvence a csoportban, vagy jönnek majd a beszólogatások (akár az oktatók részéről is, közöttük is van gyökér), hogy úgysem tudod megtanulni, mert lány vagy.
2021. febr. 11. 14:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem. AKi ilyet gondol, titkolja el, mert megnyúzzák érte. Viccet félre téve, tanulhat. Most komolyan az a kérdés, hogy elkezdheted e lányként? Így szó szerint ez van benne.
2021. febr. 11. 22:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, komolyan az a kérdés. Nyilván nem tiltja senki és semmi, de mégsem szokványos és nem tudom, hogy emiatt származna-e belőle hátrányom vagy komolyan vennének-e.
2021. febr. 11. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor valójában neked nem is az a kérdésed, hogy elkezdheted e, hanem hogy lesz e hátrányod belőle! Jól mondom? Igazából tényleg fura és hátrányod is lehet belőle, viszont előnyöd is!
2021. febr. 11. 22:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Így van. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy jelentkezhetek és elkezdetem, persze.
2021. febr. 11. 23:05
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Akkor miért nem azt írtad ki, hogy valószínűleg szenved hátrányt egy lány ebből és ha igen, mennyit? Na ezt nem lehet előre megmondani. Annyit tudunk, hogy sok férfinek leszel valószínűleg a kis kedvence.
2021. febr. 11. 23:08
 7/9 Mojjo ***** válasza:

Nem teljesen asztalos, és nem is Magyarország, de azért elmesélem, mi jutott eszembe erről :)

Az én életemben igencsak központi szerepet tölt be a klasszikus zene, és a klasszikus gitár. A klasszikus gitár - de amúgy a legtöbb hagyományos hangszer ugyanígy - nem egy puszta hangszer, zenekeltő valami, hanem önmagában is egy művészi alkotás. Méghozzá a fa megmunkálásának a művészete. Mint ilyen, férfi szakmának tűnik. Ugyanakkor vannak nemzetközileg is elismert és megbecsült női gitárkészítők is, és a fiatalabb generációkból is kerülnek ki nők a szakmába. Csak kis motivációként, ezt nézd meg:

[link]

(Csak, hogy érezni lehessen: kezdőként, az első két kereskedelmi forgalomba került gitárját pillanatok alatt elkapkodták, és darabonként valamivel 2 millió forint felett volt az áruk)

Vagy mondjuk egy másik nő a szakmában:

[link]

Szóval volt és van helyük, hiába tűnik férfi szakmának.

2021. febr. 12. 11:00
 8/9 anonim válasza:
Lazáán, nekem is van lány osztálytársam és én is asztalosnak tanulok. Nincs vele semmi baj, sót rengeteg dícsérik, meg ösztönzik, hogy tanulja ki rendesen a szakmát. Igazából mindegy hogy mit csinálsz, csak szeresd és legyél jó a szakmádban.
2021. febr. 15. 20:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazából nem szeretnék ezzel hivatásszerűen foglalkozni, csak szimplán érdekel és meg szeretném tanulni.
2021. febr. 15. 20:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!