Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Más ember is úgy érzi, hogy a...

Más ember is úgy érzi, hogy a részképességzavara komoly hátrányt okoz az életben? Legyen az diszlexia, diszgráfia, vagy éppen diszkalkulia.

Figyelt kérdés

Röviden elmesélem a történetemet. Már óvodás koromban megjegyezték az óvónők, hogy kitűnő a memóriám, mert hamar rögzülnek a versek, mondókák, viszont a logikai gondolkodásom nagyon gyenge. Emlékszem, azt javasolták a szüleimnek, hogy vigyenek el nevelési tanácsadóba, de ők homokba dugták a fejüket. Már általános iskolás koromban is kínlódtam a matematikával, de igazán gimis koromra ütköztek ki a hiányosságok. Középiskola elején felmentettek a matematika osztályozása alól, sőt, még érettségiznem sem kellett. Annak idején örültem, mint majom a farkának, hiszen nem kellett vesződnöm ezzel a tantárggyal, utólag viszont rádöbbentem arra, hogy ez a részképességzavar jókora hátrányt jelent az életben, mert korlátozza a lehetőségeket, alig akad olyan munkakör, szak, ahol ne lenne szükség matematikára. Egy időben érdekelt a biológia tanári szak, ahogy a pszichológia vagy a turizmus-vendéglátás szak is, de letettem róluk, amikor megláttam, hogy akadnak matematikával összefüggő tárgyak is. Elvégeztem egy bölcsészszakot ugyan, de a mai napig feszélyez a részképességzavarom.

Más diszes hogyan vélekedik?

2021. febr. 9. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én 20 vagyok, de nem diszkalkuliát diagnosztizáltak nálam, csak tanulási zavart. (Ugyanúgy felmentettek matekból) Természetesen az iskola fejlesztést nem biztosított.

Korlátoz e?

Nem mondom hogy tudok számolni. Sokszor alap dolgokat, kerületet nem tudok normálisan számolni, de ezt csak én tudom, direktben kerülöm a számolási szituációkat. Néha mehetne pörgősebben a logikai gondolkodásom. Viszont tájékozódni nagyon jól tudok, iszonyat talpraesett vagyok

De ahelyett hogy ezen gondolkodnék folyton, inkább megemlíteném mi tudok:

Nagyon jó a kifejezőképességem, térlátásom. Képzőművészetet tanultam, és a sors iróniája hogy most gyógypedagógusnak tanulok:)

4 nyelvet beszélek, önkénteskedek, és kinn tanultam Svájcban rövidebb ideig az egyetem által

Én inkább azokra a területekre törekszek, amik fejleszthetőek, és nem azokra amik nem

Ne csüggejd! A jó képességeidre koncentrálj!

2021. márc. 7. 15:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm szépen a hasznos választ! Ezek szerint igencsak sokra vitted! Én anglisztika alapszakot végeztem, de tervezem, hogy belefogok a tanárképzésbe is. :) Mindig is jó voltam magyarból, történelemből, idegen nyelvből.

Igyekszem az erősségeimre összpontosítani.

2021. márc. 7. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Gratulálok az eddig elért eredményeidhez és további sok sikert kívánok! Minden álmod váljon valóra!
2021. márc. 7. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én csak elsős vagyok még, de rengeteg lehetősèged van. Szerintem nincs büfé szak, csak nem jól keresett lehetőségek. Mérföldekkel jobb lehet az angolod nálam, magántanárként pedig nagyon jól lehet keresni, tolmácsként pláne. Sose vesd el a külföldi lehetőségeket, menj ki tanulni. Anglisztikával könnyű lenne. Nagyon máshogy működnek az emberek, a rendszer, bárhova mész-ja és tapasztalsz. Na meg sosem késő váltani.. Egyébként van még valami ami érdekel?
2021. márc. 7. 18:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy te is kifejtetted a véleményed!

Igen, a tanárképzésen kívül érdekel a kommunikáció-média szak. Előbb azonban a tanárképzésnek szeretnék nekilátni.

Képesítés nélkül tanítok egy általános iskolában. 1 magántanítványom van, de remélem, idővel több adódik.

2021. márc. 7. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!