Anglisztika alapképzés után angol nyelvoktató mesterképzés lehetséges?
4.1-ed pont. Szerintem nem nekem vannak szövegértési bajaim. Legalábbis amit itt írnak, bár nekem is furcsa, de az alapján bölcsész BA-val lehet jelentkezni.
Egyébként meg elég lekezelő a hangnemed.Remélem nem leszel tényleg tanár. A bölcsész tárgyak mind tanulhatóak, nem egy IT, mérnöki, természettudományi vagy gazdasági képzés, ahol számolgatni kell és meg is kell érteni a dolgokat. Csak megfelelő forrás és iránymutatás kell hozzájuk meg egy kis elszántság.
#11: Utánanéztem, egyikünknek sincsenek szövegértési nehézségei, csupán én nem tudtam erről az új, tanári diplomát nem adó, egy éves angol nyelvoktató képzésről. Elnézést. Természetesen erre már jelentkezhetsz anglisztika BA-val, bár ahogy látom, nem könnyű bejutni, mert tavaly országosan 45 jelentkezőből 12-t vettek fel, azaz az esélyek még az anglisztika MA-nál is alacsonyabbak, hiszen oda legalább minden második jelentkezőt felvesznek. Valószínűleg brillíroznod kell a felvételi vizsgán, hogy esélyed legyen. De ahogy írtam, BA után a nyelviskolai felnőttoktatáshoz a nyelviskolák 1-2 hónapos saját felkészítő tanfolyammal is felvesznek; ezért ha nyelviskolai ambícióid vannak, akkor nem biztos, hogy érdemes ezért egy dögnehéz évet végigcsinálnod az egyetemen.
Egyébként már tanár vagyok, 3 diplomám és tanítási gyakorlatom is van, bölcsész és természettudományos területről is. Bár abban igazad van, hogy nem kell számolgatni a bölcsész szakokon, érteni nagyon is tudni kell a dolgokat. Óriási (bár közkeletű) tévedés, hogy a bölcsészeknek elég a magolás és a kitartás. Az angol nyelvtan megértéséhez például kimondottan fejlett intelligencia kell, a vizsgákon esélyed sem lesz enélkül. De ahhoz is kell ész majd, ha angol irodalomból elemző esszét kell írnod egy regényről. Az egyetem (ha jó egyetem) nem arra koncentrál, hogy ki mennyit tud memorizálni. Nem az önbizalmadat akarom letörni, de arra készülj fel, hogy az egyetemen magas szinten, önállóan gondolkodni is kell. Nem elég pusztán készen eléd tett anyagokat bebiflázni és iránymutatásokat követni.
Két diplomám van, az egyik bölcsész.
Tolmácsként dolgozom, a magyaron kívül folyékonyan beszélek 3 nyelvet, úgyhogy azért cáfolom azt, hogy az angol nyelvtanhoz fejlett intelligencia kell.
Egy okosabb, intelligensebb ember értelmesen tanul, nem magol, de több évfolyamtársam is csak kitartással és magolással végzett, nem voltak észlények.
Félre ne érts, nem kötekedni szeretnék, egyébként minden elismerésem a tanároké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!