Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A fiam nagyon szeretne spanyol...

Lakatos Adolf kérdése:

A fiam nagyon szeretne spanyolt tanulni, viszont azt mondja hogy rossz lett a felvételi szóval kb 50pont vagy kevesebb..valaki ötlet?

Figyelt kérdés

Budapestiek vagyunk.. Az átlaga 5 os kerekítve szóval nem rossz tanuló viszont nem tudta ezt a bizonyos tesztet jól megírni most egy picit kétségbe vagyunk ‘esve’ ezzel a témával mert azért valljuk be nem szeretném ha olyan iskolába menne ahol aggodni kellene azon hogy ne kerüljön nap mint nap verekedésbe viszont nem is tud azért olyan sok mindent plusz rossz felvételivel meg nem veszik fel annyira jó iskolába.. A kérdéseim..

-Van esélye a Lonyay utca református gimibe?

-Van esélye a madáchba?

-ha nincs akkor valaki legyszives valamivel segítsen(pld ennek megfelelő iskolát írjon és ha tud ilyet akkor esetleg spanyol nyelvet tanító iskolát) igaz még nem kaptuk meg az eredményt de a matek az neki tuti rossz lesz mert a tanárnő nem olyan módon tanította meg neki a számolást ahogy a javító kulcsban van.. előre is köszönöm ha lesz jó válasz!!!

2021. jan. 24. 09:57
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%

Szerintem még nem csüggedjetek, várjátok meg az eredményt.

Azért mert másképpen számolta a feladatot, de jó lett a végeredményt akkor meg kell kapnia a pontot rá.

Xantust néztétek?

2021. jan. 24. 19:18
 22/28 anonim ***** válasza:
na végül hány pont lett?
2021. jan. 29. 15:21
 23/28 anonim ***** válasza:

Igen, a Madáchot én is elengedném.... Nem, hogy nem vesznek fel 50 ponttal, de még csak szóbelire se hívnak be... 75 pont alatt kb rád se néznek.

Budapesti iskolaként, amit tudnék ajánlani ilyen írásbelihez, az az Óbudai, a Petőfi, a 2. Rákoczi (igaz nem gimi, de annyira talán nem is rossz) és nem budapesti, de közepes gimi még Szentendrén a Móricz.

Nem tudom, hogy van e spanyol tagozatuk, de talán már ezzel is tudtam segíteni

2021. jan. 29. 20:21
 24/28 A kérdező kommentje:
22-es nem tudjuk még,de sok emebrtől haljuk hogy már tudják.. Mi majd 2.-án fogjuk megtudni igazából majd írok ki másik kérdéset ha rossz lett :D
2021. jan. 29. 20:47
 25/28 anonim ***** válasza:
A Lónyayban jó a spanyol. Persze nem felel meg egy spanyol kéttannyelvűnek (mint ami pl. a KöKinél van), de a spanyolos "félosztályok" szokták szeretni a nyelvoktatást. A jelek szerint Füzér István még ott van, őt kifejezetten szeretik a tanulók, és ő is elég jól szót ért velük.
2021. jan. 31. 19:56
 26/28 anonim válasza:

Szia! Én most vagyok kilencedikes a Lónyayban. Negyedikes voltam amikor jelentkeztünk az iskolába akkor a felvéletelíről sajnos lecsúsztam így már csak a szóbelire volt lehetőségem bent az iskolában. Ott igazából csak megnézték a füzeteimet, hogy idáig miket tanultam és nyelvből (angolból) felmért az egyik tanár, hogy milyen szinten vagyok és felvettek. Beadhatjátok a felvételit, szerintem van esélye. Az iskola oldalán fent van, hogy mik a feltételek a bekerüléshez. [link]

Én ötödiktől járok oda, hetedikben elkezdtük németet tanulni és most nyolcadik év végén-kilencedik elején volt lehetőségünk két nyelv közül választani, a spanyol és a holland közül. Én a spanyolt választottam. Év elején még bizonytalan volt, hogy egyáltalán lesz-e tanárunk, mivel kevés spanyol tanár van az iskolában, de szeptember közepén elkezdhettük az új nyelvet tanulni. Azt kell, hogy mondjam, meg vagyok elégedve.

2021. febr. 9. 17:34
 27/28 anonim ***** válasza:

Én mindig csodálkozva néztem, hogy mennyire nagy dobra verik ezt a gimnáziumi felvételit. Én sem írtam annó túl jó felvételit (70 pont), mégis felvettek az "álomiskolába". Az osztálytársamat fellebbezéssel vették fel, és van olyan tanuló, aki 1 vagy 2 év után átjött (mert sajnos páran elmentek, mert nem bírták a gimit). Szerintem egyáltalán nem esélytelen akárhova is bekerülni. Egy próbát mindenképpen ér. Ha nem is veszik fel, legalább elmondhatja, hogy megpróbálta.

A legrosszabb, amit a kérdező szavaiból kiolvasok, az az, hogy ő nagyon tolná a gyereket egy elit gimibe, miközben a gyerek egyetlen vágya, hogy spanyolt tanuljon.

Nem kötelező mindenkinek elit gimnáziumba járni! Attól még lehet rendes és sikeres ember (meg hasonló közhelyek).

Miért akarod neki a jó gimit? Értem, legyen jobb jövője, biztos állása...

Csak a bökkenő az, hogy a legtöbb gimnázium nagyon leterheli a diákokat, és csak az eredményekre mennek. Aki pedig nem bírja a tempót, az szorong, mindig fáradt, elmegy a kedve a tanulástól.

Ha a gyereked nem tud a teszteken teljesíteni, akkor az elit gimnázium sem fog neki örömet szerezni. Az pedig kellemetlenebb, ha később váltani kell.

2021. febr. 17. 21:50
 28/28 anonim ***** válasza:
27es! Melyik suliba jársz? Csak a pontszám viszonyitás miatt kérdezem, ha akarod elég ha privátba írod
2021. febr. 18. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!