Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A fiam nagyon szeretne spanyol...

Lakatos Adolf kérdése:

A fiam nagyon szeretne spanyolt tanulni, viszont azt mondja hogy rossz lett a felvételi szóval kb 50pont vagy kevesebb..valaki ötlet?

Figyelt kérdés

Budapestiek vagyunk.. Az átlaga 5 os kerekítve szóval nem rossz tanuló viszont nem tudta ezt a bizonyos tesztet jól megírni most egy picit kétségbe vagyunk ‘esve’ ezzel a témával mert azért valljuk be nem szeretném ha olyan iskolába menne ahol aggodni kellene azon hogy ne kerüljön nap mint nap verekedésbe viszont nem is tud azért olyan sok mindent plusz rossz felvételivel meg nem veszik fel annyira jó iskolába.. A kérdéseim..

-Van esélye a Lonyay utca református gimibe?

-Van esélye a madáchba?

-ha nincs akkor valaki legyszives valamivel segítsen(pld ennek megfelelő iskolát írjon és ha tud ilyet akkor esetleg spanyol nyelvet tanító iskolát) igaz még nem kaptuk meg az eredményt de a matek az neki tuti rossz lesz mert a tanárnő nem olyan módon tanította meg neki a számolást ahogy a javító kulcsban van.. előre is köszönöm ha lesz jó válasz!!!

2021. jan. 24. 09:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
13%

Azt tisztázzuk, hogy az égvilágon semmi de semmi értelme nincs spanyolul tanulni. Soha semmire nem fogja tudni használni, hacsak nem Dél-Amerikában akar dolgozni. Soha életemben nem láttam még élő embert, aki a spanyol tudását bármire használta volna. Akik Barcelonában dolgoznak, azok ezt többnyire angolul teszik, amúgy Spanyolország egy gazdasági romhalmaz, mindenki menekül onnan.

Következésképpen nem jó stratégia spanyolos gimiket keresni. Jó gimiket keressetek, ahova be tud kerülni egy gyengébb eredménnyel is. Az iskolai eredmények értektelenek, rengeteg a kitűnő bizonyítványos jelentkező, így versenyhelyzetben csak a felvételi számít.

2021. jan. 24. 11:48
 12/28 anonim ***** válasza:
69%
A spanyol 2. vagy 3. nyelvnek kó, de igaza van az előttem írónak.
2021. jan. 24. 13:11
 13/28 A kérdező kommentje:
Hát értem köszönöm a sok választ viszont ha kerdezhetem valaki valamilyen iskolát Budapesten ami felvenné őt vagy esetleg a lonyayba van esélye bejutni?
2021. jan. 24. 13:13
 14/28 anonim ***** válasza:
90%

Na, megnéztem neked a Lónyay-t.

Nincs apanyol szakos osztály.

A német és angol nyelvi képzési szakokon (ezek emelt órászám an vannak) második nyelvnek választható a spanyol, "az iskola szakos tanári ellátottsága függvényében". Ezen kívül második nyelv a holland, valamint angolos osztályban a német, németes osztályban az angol.

Tehát egyáltalán nem biztos, hogy ha fel is veszik, akkor választható a spanyol második nyelvnek.

2021. jan. 24. 13:19
 15/28 A kérdező kommentje:
14. Kommentelő azt tudom hogy ott nincs spanyol viszont szerintetek oda felvennék a gyerekemet? Nem láttam semmilyen ilyesféle adatot
2021. jan. 24. 13:27
 16/28 anonim ***** válasza:
91%

Hát a Lónyay-t szerintem engedd el.

Pl tavaly az angolos osztályba 37 meghirdetett hely volt, 145-en jelentkeztek és csak 8 diákot vettek fel, az utolsó diák a 29. volt a rangsorban.

Összesen 76 helyük volt hirdetve 3 osztályba (4 éves képzések) és 22 diakot vettek fel csak fel. Ez a szám annál is kevesebb, mint ahányan elsőnek jelölték ezt a sulit.

Tök furák a felvételi adatok náluk, nem tudom mi lehet az oka, de ha érdekel, akkor járj utána miért vannak ezek.

2021. jan. 24. 13:33
 17/28 anonim ***** válasza:
66%

Nevetséges a 11-es válaszoló válasza és teljes mértékben irreleváns a kérdés szempontjából. Nem egy ismerősöm dolgozik multikban, tolmacsként és nagykövetségeken a spanyol tudásának köszönhetően. A Barcelonas példád is borzalmasan nagy hülyeség... Spanyolországban nem elég szimplán angolul tudni (ha valamit akarsz is kint kezdeni)... Ha már "gazdasági romhalmazoknál" tartunk akkor szerintem drága kis országunkat a lista elejére helyezhetjük...

Ja és egy kis földrajz: Spanyolul Mexikóban (Észak Amerika), Közép Amerikában valamint a Karib térségben is beszélnek, nem is kevesen, arról nem beszélve, hogy az USA-ban is az egyik legfontosabb nyelv az angolon kívül. Ez valahogy egyik sem Dél Amerika... Jó lenne, ha mielőtt ilyen irreális baromságokat állítasz kicsit utánanéznél a dolgoknak.

2021. jan. 24. 13:34
 18/28 A kérdező kommentje:
Legyszives írjatok iskolákat ahova van esélye és nem szakközépiskolákat köszönöm!
2021. jan. 24. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:
18%
17. AMIT ÍRTÁL AZ ÖNMAGÁBAN IGAZ, DE EZEK A HELYEK, KIVÉVE talán az USA, nem hiszem, hogy gyakori célpontok munkavégzés céljából.
2021. jan. 24. 14:02
 20/28 anonim ***** válasza:
92%

Bgszc Budai Gimnázium

Károlyi

Kürt

Nagy László

Petőfi

Szent-Györgyi

Ezekbe jó jegyekkel és jó szóbelvel elég volt tavaly 50 pont az írásbelin.

2021. jan. 24. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!