Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A segítő szakmák érdekelnek,...

A segítő szakmák érdekelnek, de nem megfelelő hozzá a személyiségem?

Figyelt kérdés
Mindig olyasmivel szerettem volna foglalkozni, ami társadalmilag hasznos, építő jellegű, alkotó vagy segítő tevékenység. Olyasmi, amivel hatással lehetek mások életére vagy gondolkodásmódjára, amivel segíthetek másoknak, amivel valamiféle pozitív változást indíthatok meg. Szóval valamit, ami ténylegesen hasznos és ezt egyértelmű eredménnyel igazolja is. Olyan szakmákra gondolok, mint pl. a szociális munkás, az orvos vagy éppen a tanár. Ugyanakkor mindig mindenki azt mondta, hogy ezek nem nekem valók. Ezekben a szakmákban olyanokra van szükség, akik szeretik az embereket vagy konkrétan a gyerekeket, akik nagyon közvetlenek és barátságosak, akik nagyon jó kommunikációs képességekkel rendelkeznek, akik empatikusak, akikben megbíznak az emberek stb. és sokak szerint én nem ilyen vagyok. Túl csendes vagyok, nem vagyok elég közvetlen, túl visszahúzódó vagyok, nem vagyok elég beszédes és nem tűnök elég nyitottnak, kb. ilyen magyarázatokkal szolgáltak. Ezt meg is fogadtam, hogy jó, akkor ez nem nekem való és valami mást kell keresnem. Jelenleg nyelvszakos vagyok, de egyáltalán nem szeretem. Pontosan azt hiányolom belőle, hogy hasznosnak érezzem magam, hogy segítsek és, hogy aktívan tegyek valamit. Szívesen váltanék, de lehet tényleg nem nekem való az említett terület.
2021. jan. 12. 16:01
 1/1 anonim ***** válasza:
Mért nem te döntöd el, hogy neked való e? Simán lehet, hogy neked való ez a terület.
2021. jan. 12. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!