Milyenek ezek az OKJ képzések? Gyógypedagógiai segítő munkatárs és Pedagógiai és családsegítő munkatárs? Nehéz? Melyiket érdemes elvégezni?
Talán gyógypedagógiai asszisztenst jobban keresik, mint a sima ped asszisztenst. Ennek oka talán az, hogy kevesebb maga a gyógypedagógus is.
Pedagógiai és családsegítő munkatárs végzettségem van, így arról tudok nyilatkozni. El lehet vele helyezkedni óvodában, iskolában, idősotthonban, családsegítőben, szociális intézményekben, de még szegregált iskolában is.
Szegregált iskolában vagyok, így órákon a tanító utasításai alapján segítek a gyerekek körül, hiszen mindenki más-más nehézséggel küzd, helyettesíteni szoktam tanárokat (feladatlapokat szoktak hagyni a gyerekeknek, én csak felügyelem őket), szünetekben az udvaron, illetve folyosón vigyázom rájuk, napköziben is sokszor hagyják rám a gyerekeket, étkezni is én kísérem őket, tízórait/uzsonnát osztom ki az osztályoknak, fénymásolni/nyomtatni szoktam feladatokat, meghívókat, stb., kézműves foglalkozásokat szoktam tartani délutánonként, ha végeztek a tanulással a gyerekek és marad idő.
Fontos megemlíteni, hogy nem egy adott osztályhoz vagyok kötve, illetve ritkán kell egyedül maradnom a gyerekekkel, ha teljes létszámban vannak.
5 vagyok
Ez igen kedves 4es! Gratulálok a feladataidhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!