Hogyan tanuljak eredményesen középszintű történelem érettségire?
Végzős vagyok gimiben, reál beállítottságú vagyok.
A többi közismereti tárggyal kevesebb problémám van, a magyar az ami gondot szokott okozni. Sajnos mindig is problémáik akadtak a hosszú távon megmaradó töri tanulással, márpedig az érettségi miatt nagyok fontos lenne kialakítanom egy jó módszert.
Zanza tv-t ismétlésként nézek, de alapvetően a Száray tankönyvekből tanulok a követelményben szereplő témaköröket.
Ezenkívül hogyan sajátíthatnám el a kötelezőket, effektíven?
Az általad említetteken túl nekem az segített, hogy kidolgoztam a szóbeli tételeket, később kulcsszavakat/hívószavakat írtam a tétel címe mellé.
Külön kiírtam a fontosabb embereket, helyszíneket, évszámokat (de nemcsak a szóbeliseket) és azokat tanultam, olvasgattam. Csináltam egy idővonalat is, ahol jól átláthatóan felírtam a fontosabb adatokat. Pepecselős volt, de megérte, amíg dolgoztam rajta, szintén meg tudtam jegyezni pár dolgot belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!