Történelemből 90 oldalt hogyan lehet eredményesen és gyorsan megtanulni érettségire?
Ti hogyan tanultok?
Napi 10-12 oldallal számolok. Az teljesíthető?
Naponta 10-12 oldal semmi. Egyetemen vizsgaidőszakban óránként kell annyit megtanulnod, és naponta kb 90-et. És jobb esetben szerencséd van ha 3-4 napot kell csak készülnöd.
Ülj le, koncentrálj arra amit tanulni kell, és ne azzal foglalkozz hogy elég-e az idő, vagy mi lesz ha. Abba nem megyek bele hogy nem most kellene elkezdeni érettségire készülni... Ha az egyetem a cél, komolyan szokj hozzá hogy ennél jóval többet kell tanulnod napi szinten, nem két hét alatt.
Igazából ne is próbálj magolni ,vagy ilyenek, inkább logikai összefüggéseket keress, és az atlaszt tanuld meg használni, és forrásokat értelmezni, az sokat segít.
Mondjuk rövid válaszokat igénylő kérdéseknél nem árt a lexikális tudás, de akkor is a logikai összefüggésekre építs, a feladatsorok is arra épülnek!
Én tavaly érettségiztem, úgy tanultam a törit, hogy először egyben elolvastam az egész fejezetet a könyvben, aztán az első leckétől kezdve mindegyiket kétszer, és megnéztem hozzá a vázlatokat is a füzetben.
Én is utáltam, de 93% lett, úgy, hogy nem tudtam előre az esszétémákat (mondjuk a szóbelin Mátyást húztam, legalább ott szerencsém volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!