Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik faktra érdemes járni?

Melyik faktra érdemes járni?

Figyelt kérdés

Közgazdász szeretnék lenni emberi erőforrások alapképzési szakon, de gondolkodtam a jogon is. Mindenképp szeretnék töri faktra járni, amellé viszont szeretnék még egy tárgyat. Az informatikán gondolkodtam és az angolon, illetve a földrajz is szóba jöhetne, mert elfogadják a felvételi jelentkezésnél, de azt semmiképpen sem szeretném, mert utálom.

A töri-angol vagy a töri-informatika lenne jobb választás?

Illetve van esélyem közgazdásznak tanulni matek emelt érettségi nélkül?

2020. dec. 22. 01:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Amelyikre akarsz
2020. dec. 22. 03:07
 2/12 anonim ***** válasza:
98%

Informatika fakt azért jó, mert akkor könnyen meglenne a választható érettségid vele.

Angol pedig azért, mert akkor sokkal nagyobb eséllyel szerezhetsz belőle nyelvvizsgát.

2020. dec. 22. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:
54%

A HR nem közgazdasági szak.

A közgazdasághoz matek kell. Ha nem vagy jó matekból, menj inkább pszichológia szakra, azzal is lehetsz HR-es (sőt!), jobban jársz vele.

2020. dec. 22. 10:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az infó mellett az szól, hogy tényleg könnyen le tudnád tudni a választható érettségi tárgyat, továbbá, ha 5-re érettségizel belőle, igényelhetsz ECDL vizsgaigazolványt.

Az angol mellett pedig az, hogy ez is szintén könnyebb, és az emeltet át tudnád váltatni egy bizonyos % fölött felsőfokúvá.

Azt válaszd, amelyekben biztosabb vagy:)

A szakom elvégzése után közgazdász diplomát "kapnék" (idén kezdtem), és nálunk nem volt feltétel az emelt matek. Ment is a pampogás, mert analízisen emelt szintű anyagokat vettünk csak szinte.. Szóval magamból kiindulva nem lehetetlen, de nekem kell(ett) magántanár..

2020. dec. 22. 10:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

#3 de, a HR közgazdasági szak. a diplomában is a megnevezés, hogy közgazdász.

Annyiban igaza van a harmadiknak, hogy kell a matek (matek/gazdmatek hol hogy hívják, statisztika, mikro-makro, egyéb közgazdasági tárgyak). Matek faktosként (nem tettem emelt érettségit) is meggyűlt a bajom a két félév egyetemi matekkal. Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor emelten tanulod a matekot, és akkor talán nem lesz annyira mély víz a matek eleje.

Ha a matek szóba sem jöhet, akkor az angolt vagy infót ajánlom, azok érnek is valamit. Angolra sok szükséged lesz a tanulmányok alatt (sok beadandómhoz én csak angol forrásokat találtam és egy idő után nálunk alapvető volt hogy angolul mindenki tud és a tanárok is feladtak olyan cikkeket, amiket fel kellett dolgoznunk) plusz egy nyelvvizsgára mindenképpen szükséged lesz.

Az infóval pedig legalább átnézed az alap excel dolgokat és valamennyire friss lesz a tudásod az egyetemi infóhoz (nekünk eléggé kemény volt az excel része) szóval ez is jól jöhet hogy kicsit megkönnyítsd magdnak az egyetem egy részét

Földrajz totál felesleges

2020. dec. 22. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Ami hasznos: matek és infó. Infó csak akkor, ha Excelen/VBA-n/adatbázisokon van a fókusz, egyébként felesleges. Matek pedig mindenféleképpen kelleni fog matek I-II.-höz, statisztika I-II.-höz, mikroökonómiához, makroökonómiához és valamennyi a pénzügyes tárgyakhoz is, de ott a logaritmusoknál bonyolultabb dolgok HR-en nem hiszem, hogy lennének. Én a helyedben matekra mennék, mert nagyban megkönnyítheti a dolgod. A történelem egyébként teljesen haszontalan.
2020. dec. 22. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:
97%
Pontosítás: a pénzügyes tárgyakon nem lesznek logaritmusnál bonyolultabb dolgok, a többin lesznek, főleg matek I-II.-n.
2020. dec. 22. 11:51
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani, hogy angolból már megvan a középfokú nyelvvizsgám, úgyhogy csak amiatt nem mennék angol faktra. Köszönöm, hogy írtatok a választható tárgyról, mert nekem teljesen kiment a fejemből, hogyha töri-angolra megyek, akkor nem lesz meg az 5.tárgy. A válaszaitok alapján úgy gondoltam, hogy akkor mennék matek-informatika faktra, ezzel meglenne a választható tárgy is. Azok közül amiket tanulni fogok, nagyobb rákészülés nélkül a német jöhetne szóba 5. tárgynak, de abban elég gyengének bizonyulok. Nekünk már az új Nemzeti alaptanterv miatt nem lesznek 11-12.-ben természettudományos tárgyak sem, így nyelven kívül nem nagyon tudnék mit kitalálni a választható tárgynak. Megfelelő páros lesz akkor a matek-informatika?
2020. dec. 22. 17:44
 9/12 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem megfelelő, amennyiben az infó fakt a középszintű érettségire készít fel, és nem az emeltre. Persze az emelt infó érettségi anyaga is hasznos, de nem HR-en. Egyébként azt javaslom még, hogy érettségi előtt csináld meg a felsőfokot is angolból, ne az egyetem alatt kelljen ezzel szórakozni. Szakmai közép vagy általános felső kell a diplomához, gondolom neked általános közép van.
2020. dec. 22. 17:56
 10/12 A kérdező kommentje:
A szakmai közép letétele hogy működik egyébként?
2020. dec. 22. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!