Milyen szakot jelöljek meg emelt kémia érettségivel?
Figyelt kérdés
Csak kémiából (meg németből) emeltezek. A mateknál is egész jóra számítok, csak abból nem emeltezek (nem is vagyok faktos)
Milyen szakokra adjak be jelentekzést? A BME-VBK (vegyész és biomérnöki karokra adom be tuti). Viszont sok más szakot nem it találtam, ahová CSAK kémia emelttel lehet menni. A legtöbb műszaki/mérnöki pályára inkább matek/infó kell. Néztem még jármű mérnöki kart, oda elv. lehet menni kémiával, de az annyira nem fog meg. Esetleg ötletek?
Elsősorban műszaki irány érdekel.. szóval ilyen ELTE-TTK kémia nem nagyon..
Sajnos túl későn jöttem rá, hogy rosszat választottam. Ha vissza mehetnék az időben, tuti matek-fizika faktos lennék.
Ha lehet, akkor Budapest lenne a legjobb, de persze más városokra is kivancsi vagyok.
2020. dec. 18. 00:55
1/6 anonim válasza:
molekuláris bionika mérnöki is jó választás lehet számodra (Pázmány vagy Szeged), ha nem áll tőled távol az elektronika és a programozás
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2020. dec. 18. 17:07
3/6 anonim válasza:
Pannonon vegyészmérnök vagy kémia alap
4/6 anonim válasza:
Bionika mérnökit járd körül nagyon, Pázmányon nem sok jót hallottam róla, lehet jobban jársz egy mérnökinfóval. Gépészmérnökire kémia nem jó esetleg?
5/6 A kérdező kommentje:
Gépészmérnökire sajnos csak fizika-matekkal lehet menni. Viszont lehet, hogy Bécsbe megyek egyetemre, mert ott nem kell emelt érettségi, max felvételi van. Ott a művészet inkább bentmaradni az elején, mint bekerülni. Gondolom sokan vannak, akik pl mérnöknek mennek nem sok matektudással, aztán az elején azt próbálják feljavítani.
2020. dec. 20. 21:10
6/6 anonim válasza:
A mérnökök kiszorasara itthon is van bőven precedens, ausztria tényleg nagyon jó választás lehet, csak ott figyelj arra, hogy ősszel kell jelentkezni a következő évre azt hiszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!