Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek tényleg csak a jó...

Szerintetek tényleg csak a jó "eszűek" tudnak lediplomázni?

Figyelt kérdés
Érettségi után eljöttem dolgozni egy évet, mert sajnos nem tudtam hogy mihez kezdjek. Szeretnék elmenni továbbtanulni egyetemre, csak attól félek hogy időpazarlás lenne mivel nem vagyok valami nagy koponya hogy amit egyből mondanak azt megjegyzem. Motivációm, és az energiám megvan hozzá hogy belekezdjek. Csak sajnos ez az ami hátráltat hogy így is megtudnám e csinálni hogy nem vagyok valami lángelme. Esetleg nektek van ilyen ismerősőtök akinek így is sikerült?

2020. dec. 15. 12:05
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Persze, bár azért vannak húzósabb szakok, de alapvetően nem kiemelkedő képességekkel is el lehet végezni, csak szorgalommal kompenzálni kell azt, hogy nem tanulsz olyan gyorsan.
2020. dec. 15. 12:24
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt attól is függ, milyen szakról van szó, másrészt, hogy mennyire érdekel, illletve mennyi munkát vagy hajlandó befektetni, mennyire vagy szorgalmas.

Olyan nincs, aki eröfeszítés nélkül tud normál szakon diplomázni, tanulás nélkül nem megy.

HA megírod esetleg, milyen szakról van szó, akkor lehet konkrétabb választ adni.

2020. dec. 15. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Az egyetem tanulás szempontjából semmiben nem különbözik a középiskolától; órákra be kell járni, a kiadott feladatokat meg kell csinálni, a dolgozatokat/vizsgákat meg kell írni legalább egy 2-esre.

Persze magasabb szintű dolgokról van szó, így természetesen a megértéshez is többet kell vele foglalkozni, de szerencsére több a mozgástere egy egyetemistának, mint egy középiskolásnak (például maga állítja össze az órarendjét, így nem kell minden nap 5-kor kelnie, hogy 7-re be tudjon érni az iskolába, hanem akár délben is kezdődhet az óra).

A titok a jó időbeosztás és a megfelelő egyensúly megtalálása az egyetemi dolgok és a magánélet között. Persze egy kicsit nehezedik a helyzet, hogyha még mellette dolgoznod is el kell járni, de sok embernek emelett is sikerült lediplomáznia, úgyhogy nem lehetetlen. Vagy ha mégis szükséges főállásban lenned, hogy fenn tudd tartani magad, akkor lehetőség van levelezőre menni, ami azt jeleti, hogy nem kell mindennap bejárnod az egyetemre.

2020. dec. 15. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
33%
A jo eszuek, vagy akik jol tudnak csalni.
2020. dec. 15. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Én világ életemben 2-es voltam, most egyetemen 4es átlagom van, teljesen más tárgyak vannak mint középsuliba (azért van olyan is amit már tanultam), matek volt amitől legjobban féltem, matek I-II is elsőre lett meg....pedig tényleg 0 előzetes tudásom volt. 11.-ben majdnem évet ismételtem matek miatt :D Nem hinném, hogy okos vagyok, egyszerűen felkészültem rendesen mindig.
2021. jan. 25. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
kösz, hogy lepontoztatok :D 5-ös voltam
2021. jan. 25. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!