Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van értelme 34 évesen lediplom...

Van értelme 34 évesen lediplomázni?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az életem, úgy érzem, túl fiatalon hoztam meg egész életemre kiható rossz döntések sorát. Például hogy otthagytam az egyetemet. Azóta nem tudom kitalálni, hogyan jussak vissza az életbe... Egy robotnak érzem magam... Többet nézek ki magamból annál, minthogy így éljek, kapca pozícióban... szürkeségben, kilátástalanságban, vágyva a tudásra, mert mostanra bőven tudom, milyen területen dolgoznék szívesen, és milyen területen nem.

Tehát ha valaki 34 évesen szerzi meg a mesterdiplomáját (annyi lennék, ha 2 évet csúsznék a BA-n, bár nem akarnék, de most minden eshetőséget bele akarok számolni).

2018. jan. 26. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi akadályoz meg benne? A kor csak egy szám. Semmi több.
2018. jan. 26. 13:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de hülye vagy... Miért ne lenne? Tudod hány olyan ember van, aki 30-40 sőt .. igaz jóval kevesebben, de akár 50 fölött diplomázik? Ez nem is értem miért kérdés.. Miért, ha a szomszéd Julcsi mama azt mondja, hogy hülyeség akkor nem diplomázol le inkább? Azt csináld, amit Te szeretnél és ne azt amit valami vén kóró vagy hülye családtag mond.
2018. jan. 26. 13:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlóan jártam, 32 leszek, mire meglesz az MSc levelezőn (BSc már megvan) vágj bele ha van energiád. Ahova én járok ott kb a korosztály közepén vagyok.
2018. jan. 26. 13:17
 4/12 anonim válasza:
100%
Minek van tobb ertelme, annak ,hogy maradsz ott ahol most vagy , sajnalod magad es szenvedsz,ezzel eltelik majd meg vagy 4-5 ev es ugyan ott leszel, kozben ez alatt az ido alatt mar vegeztel volna.Valtoztatasnak mindig tobb ertelme van mint annak ,hogy beletorodj a dolgokba!Miert tenned?Ha most mar tudod mit kellene tenned, akkor tedd meg!Szamit az az ido is ami meg elotted all!Hajra! :)
2018. jan. 26. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly, 32 évesen diplomáztam alapfokon. Nincs ebben semmi kirívó. Levelezőre jártam, messze nem én voltam a legidősebb hallgató.
2018. jan. 26. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 leszek mire végzek bsc-n és még nem tudom, hogy maradok-e msc-re, mert ebből a szakból nincs levelező. Van értelme, még elég sok évet fogsz dolgozni, akkor pedig egy olyan helyen töltsd az idődet, ami szellemileg is megfelel. Sok sikert!
2018. jan. 26. 14:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lenne értelme. Ha van rá lehetőséged, meg tudod oldani az egyetemet, miért ne?

A diploma jól jöhet sok helyen, emellett a megszerzéséhez való tanulással is gyarapodsz.

2018. jan. 26. 16:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Eddig ledolgoztál 5-10 évet abban, amit nem szeretsz és már kivagy tőle. 34 évesen még hátra lesz úgy 30, szóval elég egyértelmű a válasz :)
2018. jan. 26. 17:05
 9/12 A kérdező kommentje:

Ó, köszönöm a válaszokat! Még a 2. hozzászólás is jólesett.

Igazatok van, gáz lenne még tovább szenvedni ahelyett, hogy megpróbálnék változtatni. Csak ugye mindenhol azt hallani, hogy a munkáltatók a fiatalokat szeretik, bizonyos kor felett kb. szóba se állnak az emberrel, és egyre sűrűbben hallom, hogy pl 35 felett az ember már nem kell sehova. Nyilván kell, ha vannak jó tapasztalatai, és egy ideje benne van a szakmában, tehát úgy más a helyzet. De mi van a harmincas frissdiplomásokkal?

Az más kérdés, meg tudom-e oldani. Sajnos a szakom nem indul levelezősben. Persze aki akarja, így is megoldja egy-két kockázatot bevállalva. Tulajdonképpen ha belegondolok, évek óta az ép eszemet kockáztatom azzal, hogy nem használom semmi értelmesre.

Tényleg köszi a válaszokat. Aggódtam, hogy majd oltásokat kapok.

2018. jan. 26. 18:51
 10/12 A kérdező kommentje:
(Azt, hogy 35 felett az ember nem kell sehova, főként nők esetében szoktam hallani - én is az vagyok, emiatt a kérdés.)
2018. jan. 26. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!