Van értelme 34 évesen lediplomázni?
Nem szeretem az életem, úgy érzem, túl fiatalon hoztam meg egész életemre kiható rossz döntések sorát. Például hogy otthagytam az egyetemet. Azóta nem tudom kitalálni, hogyan jussak vissza az életbe... Egy robotnak érzem magam... Többet nézek ki magamból annál, minthogy így éljek, kapca pozícióban... szürkeségben, kilátástalanságban, vágyva a tudásra, mert mostanra bőven tudom, milyen területen dolgoznék szívesen, és milyen területen nem.
Tehát ha valaki 34 évesen szerzi meg a mesterdiplomáját (annyi lennék, ha 2 évet csúsznék a BA-n, bár nem akarnék, de most minden eshetőséget bele akarok számolni).
Hogyne lenne értelme. Ha van rá lehetőséged, meg tudod oldani az egyetemet, miért ne?
A diploma jól jöhet sok helyen, emellett a megszerzéséhez való tanulással is gyarapodsz.
Ó, köszönöm a válaszokat! Még a 2. hozzászólás is jólesett.
Igazatok van, gáz lenne még tovább szenvedni ahelyett, hogy megpróbálnék változtatni. Csak ugye mindenhol azt hallani, hogy a munkáltatók a fiatalokat szeretik, bizonyos kor felett kb. szóba se állnak az emberrel, és egyre sűrűbben hallom, hogy pl 35 felett az ember már nem kell sehova. Nyilván kell, ha vannak jó tapasztalatai, és egy ideje benne van a szakmában, tehát úgy más a helyzet. De mi van a harmincas frissdiplomásokkal?
Az más kérdés, meg tudom-e oldani. Sajnos a szakom nem indul levelezősben. Persze aki akarja, így is megoldja egy-két kockázatot bevállalva. Tulajdonképpen ha belegondolok, évek óta az ép eszemet kockáztatom azzal, hogy nem használom semmi értelmesre.
Tényleg köszi a válaszokat. Aggódtam, hogy majd oltásokat kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!