Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen tanácsaitok vannak a...

Milyen tanácsaitok vannak a pályaválasztáshoz?

Figyelt kérdés

2020. dec. 10. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit szeretsz csinálni? Van bármi elképzelésed mivel szeretnél foglalkozni, mi érdekel?
2020. dec. 10. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Rengeteg minden érdekel, nagyon szeretek új dolgokat megtudni. Viszont nincsen egy konkrét dolog sem, ami iránt a többinél jobban érdeklődök.

Az iskolában is a tantárgyak ugyanolyan mértékben kötnek le. Reál és humán tárgyakat is egyformán gyorsan meg szoktam jegyezni és érteni. Mindegyik érdekel, így még azt sem tudom megmondani, hogy reál vagy humán beállítottságú vagyok-e.

Nagyon jó a memóriám, az évek alatt pusztán hallás vagy egyszeri olvasás alapján sikerült mindent hosszútávra megjegyeznem. Tanulni sosem ültem le, mégis nagyon jó jegyeim, nyelvvizsgáim és több területen is kiemelkedő versenyeredményeim vannak.

A matematikának az elvileg legnehezebb részeit is sokszor már egy feladat megoldása alatt megértem is megjegyzem. A logikai dolgok mindig könnyen mentek.

Nagyon zárkózott, csendes ember vagyok. Utálok a figyelem középpontjába lenni, inkább teljesen egyedül dolgozok a háttérbe maradva.

Még arról sincs semmi elképzelésem, hogy egyetemre menjek vagy szakmát szerezzek. Teljesen tanácstalan vagyok ebben az egész pályaválasztásban, és már nagyon kevés idő van hátra, ahoz, amikor el kell dönteni.

2020. dec. 10. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem valami reál irányba indulj el. Úgy tudom azzal nagyon sok lehetőséged van, és jó pénzt is kereshetsz vele. Kutatás érdekel? Lehetnél vegyészmérnök, sima vegyész. Vagy esetleg ha ilyen jól megy a matek akkor matematikus? Ezekbe nem kell olyan sok emberrel együtt dolgozni, mondjuk nem értek ezekhez, de hallottam már, hogy van aki egyedül kutat. Amúgy ha ilyen jó eredményeid vannak akkor szerintem egyetemre menj. Egy diploma sosem árt.

Én azt csinálom, hogy összeírtam azokat a szakmákat amik érdekelnek, és külön leírtam mindegyiknek az előnyeit, hátrányait ami eszembe jutott. Így már tudtam szelektálni, és lassan kialakult egy elképzelés, hogy milyen irányba szeretnék elindulni. Vagy keress rá az egyetemi szakokra, és ami a legjobban érdekel és szakmád is lenne vele azt válaszd.

2020. dec. 11. 09:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Esetleg kérhetsz időpontot ingyenes, személyes pályaválasztási tanácsadásra:

[link]

Neten van online pályaválasztási tanácsadás is, de az fizetős szolgáltatás.

2020. dec. 12. 18:47
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Én azt ajánlom felejtsd el az iskolát ezügyben, és kezdj bele tereptanulmányokba.

Menj be munkahelyekre, vagy ismerősök között és több embert is kérdezz meg hogy mit tanult és hol, hogy most ezt a munkát végzi amit éppen látsz, hogy csinál. Illetve, hoyg mit kell csinálnia, és ezért mennyi fizetést adnak?

Ne számíts egyből őszinte válaszokra, de ha elég embert illedelmesen megkérdezel ilyen ügyekben akkor ki fogsz tudni következtetni egy "átlag igazságot", ami segíthet meghozni a döntéseidet.

Szóval én arra célzok, hogy ha idegenül érzed magad egy környezetben ami ismeretlen terület számodra akkor előszőr ismerd meg, mielőtt tanácsadókra, meg jóakarókra hallgatsz, és vond le a tanulságokat!

Egy valami még ami fontos, ezek tolakodó és bizalmas kérdések, úgyhogy amennyire csak képességeidből telik próbáljál illedelmes és udvarias lenni különben egyáltalán nem nyílnak majd meg neked.

Próbálhatod a saját korosztályod tagjai közül is kideríteni kinek a szülője mit tanult, és igazából mi a munkája, mennyi a fizetése.

Derítsd ki akár az egész évfolyamét helyben, és más megyékben is mert időd van rá bőven.

Minél átfogóbb kutatást végzel annál inkább rálátsz majd az igazsságra.

Talán egyszer hírszerző lesz belőled vagy titkosszolga :)

2020. dec. 25. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!