Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol lenne érdemes így továbbta...

Hol lenne érdemes így továbbtanulnom? (Tényleg sokat segítene 1-1 jó tanács/javaslat)

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,már végeztem a sulival idén,és a vírus miatt kihagytam ezt az évet. A terv az volt,hogy akkor majd jövőre. Rólam azt kell tudni,úgy másfél/1 éve rájöttem,hogy melyik szakterület illene hozzám,ami igazán érdekel is (mert az a szerencsém,hogy sok minden érdekel),de ez filmművészeti terület,pénz kell hozzá,hogy elinduljon és nagyon necces,amit én nem szeretek,mert ki szereti a 50%os dolgokat..:/ Előtte is már gondolkoztam rajta,de mindig elvetettem,mert h itthon mit szólnak majd hozzá,mindig mást kerestem. Természetesen nem vetettem el,szülők is tudják,egy szak mellett elmennék képzésre,mert ez egy álmom,de kéne valami biztosabb mellé.

Külföld a cél a jövőben, már nagyon régóta,úgy hogy alapból olyan szak kéne amit ott is tudnék hasznosítani.

Humán beállítottságú vagyok,magyarból emelteztem,jelenleg nyelviskolában tanulok,de B2es vizsgára fogok menni februárban németből. A nyelvtannal nyelvnél sosem volt gond,a szóbeli rész amit nyomnom kell,mert nem akarom össze-vissza mondani a mondatokat,ezert az a baj nagyon figyelek,hogy jól mondjam,meg a szóhiány is van,hogy gátol.

Egyik nyelvtanárom nagyon mondja,hogy menjek tanárnak,de azért 6 év az 6 év..meg nincs emeltem nyelvből,és 2 nyelvűre érné meg menni. Az angolnak itthon már neki álltam,aztán valószínű német után átmegyek arra,mert angolul minimum C1 szinten szeretnék tudni. Elgondolkoztam a nyelvszakon is,mert egyébként tetszik ez a tanítás dolog,de mivel nem tudom teljesíteni a feltételeket így szerintem ugrott dolog.

Anya Bécset mondja,hogy meg kéne azt próbálni,de hát oda már kéne elég komoly nyelvtudás,pedig sokkal több szak van ott.

Nem tudom,gondolkozom pályaválasztási tanácsadón is,már tavaly mennem kellett volna,de akkor nagyon sok volt a dolog,a stressz. Ti mit gondoltok? (Kérlek ne valami negatív válasz legyen,mert az senkin nem segít,szerintem.)

2020. dec. 9. 12:12
 1/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm,aki végigolvassa,mert tudom hosszú lett,de gondoltam több infóval többre megyek.😬
2020. dec. 9. 12:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem értem. Ha a filmművészet az álmod, akkor miért nem próbálod meg? Legfeljebb nem sikerül. Azon belül is nagyon sok szak van, filmszínész, szinkronszínész, rendező, dramaturg, filmvágó stb. de lehetsz akár sminkes is. - És ha még nincs kifejezett célod, ezenkívül, akkor miért mondja anyukád,hogy menjél Bécsbe? Miért? Itthon nem lehet valakinek egy jó szakmája, amit szívesen végez? Csak külföldön? Nem értem én ezt a menekülést,mert anyagilag majdnem ugyanott vagy, ha hozzávesszük, hogy kint a lakhatást külön fizetni kell.És egyébként is minden sokkal drágább. Bezzeg hazajárnál majd a fogászatra, ugye?!
2023. ápr. 14. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!