Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nekem ez nagyon FONTOS. Most...

Nekem ez nagyon FONTOS. Most mit tegyek? Bővebben bent.

Figyelt kérdés
Most megyek 8. osztályba és nem tudom merre tovább. Gondolkodtam gimnáziumon, mert nem vagyok buta éppen ellenkezőleg én vagyok az egyik legokosabb. Jó vagyok matekból (megyei matekverseny 3. helyezet), történelemből(egész évben szin tiszta ötösöm volt), német, szeretek sokkat beszélni szonokolni. A rokonaim és a szüleim azt mondták, hogy nagyon jól elő tudok adni dolgokad ls még ők se tudnák úgy előadni ahogy én. Kémia nem az erőségem meg a földrajz, a biologia, a rajz, a teknikám és énekben sem vagyok olyan jó. Kicsit nagyra váró vagyok, mert olyan dolgot szeretnék amit élvezzek és jól keresek. Gondolkoztam már, hogy ügyvéd legyek, de nem tudom. Lécci segítsetek és bocsi hogy hosszú lett. A normális válaszokat előre is kösz.
2010. aug. 11. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Hát akkor inkább egy humán szakot javaslok, ha se biosz, se kémia, se föci... Matek oké, de akkor a természettudoményos szakokat mégse erőltesd. Töriből meg nagyon sokan jók. Szerintem a pályaválasztás meg még ne annyira motiváljon, ha tovább akarsz tanulni, még 60szor megváltozik addig. :D De innen még elég sok helyre mehetsz továb, tulképp akárhova.
2010. aug. 11. 17:43
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Gondolkozz több irányba!Tanulj mindenképpen amennyit csak bírsz,menj tovább majd egyetemre a gimnázium után,olyan szakokon,amilyeneket te szeretsz.Vedd figyelembe,hogy milyen tantárgyakat kedvelsz,és azokhoz milyen szakmát lehet párosítani.

Például jó vagy történelemből meg németből meg matekból,akkor lehetnél német-töri-matek szakos(nyerő szak!) tanár.

De a törivel lehetsz akár régész is,de viszont az nem keresett itt Magyarországon,tehát nehezen találnál állást.

A némethez jól illik a tolmács,felvehetnéd hozzá még az angolt vagy a spanyolt vagy bármilyen másik nyelvet,és akkor lehetnél 2 nyelvű tolmács(német-angol,vagy amilyet szeretnél).

Matekhoz mindenképp valami építőiparos,számítstechnikás szakmát választanék,mint például építészmérnök,grafikus..stb.

És akkor így mennél tovább.

Gondolkodhatsz rajta még a nyílt napok idejéig,hogy melyik iskolát szeretnéd választani.Ajánlanám azt,hogy legalább 5 nyílt napra menj el,mert úgy nagyobb a választás.

Ha nem tudsz választani,akkor érvelj amellett a 2 suli mellett,amit legjobban szeretnél.

Tehát mondjuk így:

X suliba azért szeretnék menni,mert szép a környezet,jó a felszereltség..stb.

Y suliba azért szeretnék menni,mert később innen könnyebben felvesznek egyetemre,belülről nagyon szép..stb.

Sok szerencsét kívánok neked!

Hidd el,a felvételivel nem veszthetsz sokat,senki nem veszi komolyan utána,mindenki csak nevet,hogy "ohh,sima ügy lett volna,minek izgultam?"

Igaz,hogy én most ebben az évben írtam meg a felvételit,a matek az nagyon nehéz volt,alig volt időnk,mert mire elolvastuk,hát hogyismondjam.Aztán volt egypár sírós estém,hogy mi lesz,ha nem vesznek fel,miért tanultam annyit,stb.

De hidd el,megérte!És majd ebben az évben bebizonyosodik,hogy jól döntöttem-e vagy nem!

De remélem jól:)

Sok jót kívánok neked,és próbálj olyan döntést hozni,amit nem bánsz meg!És ha nem tetszik a suli,akkor majd válthatsz,mert egy másik gimnáziumba gimnáziumból sokkal könnyebben felvesznek,mint mondjuk egy szakközépből.

Igaz,hogyha nem akarsz majd egyetemre vagy fősulira járni,akkor jobb,ha szakközépbe mész,mert az ad szakmát utána még ott lehet 1-2 évet tanulni.:)

2010. aug. 11. 17:46
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Irtad,hogy jól megy a német és a töri.Nekem sajna nem megy a nyelv,nincs nyelvérzékem,de ha menne,én tuti idegenvezetőnek tanulnék. Sok helyre elutazhatsz,hallottam,hogy egyedül is elküldenek egy adott helyre,hogy tájékozódni tudj (mindezt persze az utazási iroda állja).És persze jól fizet. Szerintem menj gimibe,ott két nyelvet tanulnak igy megtanulhatsz angolul is.Vagy a vendéglátós sulik jöhetnek még szóba.
2010. aug. 11. 17:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Idegen vezetőre én is gondoltam és pont oda jár az egyik ismerősőm, de mondta, hogy szinte minden könyv németül van és nem vagyok benne biztos hogy én ezt birnám. A Krudyn kivül van olyan ahol idegenvezetőként lehetne tanulni?
2010. aug. 11. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:
26%
Hol laksz?:)
2010. aug. 11. 17:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Győr-Moson-Sopron megyében, de miért?
2010. aug. 11. 17:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat.
2010. aug. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!