Az elhelyezkedés és pénzkeresés valóban emberfüggő?
Nyilván az fontos,hogy a szakmájában valaki nagyon kiváló és kiemelkedő legyen és szerintem bármilyen területen el lehet boldogulni, ha szorgalom társul hozzá és jó helyen keresgél, jó időben stb.
Így tehát lehetséges, hogy bölcsészdiploma is jó valamire?
Melyik a jobb? Matematikus vagy bölcsész?
Az a helyzet, hogy hallottam példákat arra, hogy felsővezetői pozícióba (HR, management, vállalkozás, multi, egyszóval üzleti életben, gazdasági területen) el tudott helyezkedni simán matematikus-fizikus is, de angol szakos bölcsész is! Utóbbinak képzéseket fizettek, hogy rálásson az üzleti életre. Matematikusnál, fizikusnál ez semmiség, mert az 5 éves közgáz anyagot 2 hét alatt megtanulja egy TTK-s diploma után. Nekem ez a véleményem.
Nektek mi a véleményetek???
"az 5 éves közgáz anyagot 2 hét alatt megtanulja egy TTK-s diploma után. Nekem ez a véleményem."
Majd más lesz, ha felnősz.
èn azt gondolom van abban amit írtál.
Ismertem olyan embert aki jogászként végzett és ügyvédként 10 évet dolgoztt mire a család nyomására kellett egy másik jófizetö de stresszmentesebb munkát találnia, és így lett informatikus. Igaz elkezdett tanulni informatikusnak, és így lett belöle egy multi cég egy magas beosztottja.
De ha a szakmádban nem találsz helyet meg kell mást próbálni.
Ezt a matematikus kontra közgazdász dologban igazad van, egy matematikus hamarabb megtanulja azokat, amire egy pénzügyi vezető pozícióban szüksége lehet, de fordítva nem ilyen könnyű. Meg aki elvégzi a matematikus mestert, az kb. 3-4 ember évente.
Ezt egyetemi docenstől hallottam. Szóval ebből a mennyiségből már nincs olyan, hogy jó meg nem jó...
"Az a helyzet, hogy hallottam példákat arra, hogy felsővezetői pozícióba (HR, management, vállalkozás, multi, egyszóval üzleti életben, gazdasági területen)"
Ja, hogyne. Akinek nincs szakirányú végzettsége, az úgy kerül oda, hogy valakinek a valakije...
Amúgy rengetegszer hallom (főleg bölcsészektől), arra a kérdésre, hogy "Végzés után mégis hol lehet egy ilyen diplomával elhelyezkedni?" (Pl.: szab. bölcsész, etika stb.) és a válasz mindig ez:
"A NAGY MULTICÉGEKnek szüksége van ilyenekre és azonnal felsővezetői pozícióban is fogják alkalmazni őket".
És a multi neve: McDonald's, Tesco
A pozíció pedig: Hamburger&chips processing assistant...
Elsővel meg az utolsóval egyetértek maximálisan.
Akinek kapcsolatai vannak,(nem számít mennyire buta)az bármit elérhet Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!