Hogy működik az egyetemre jelentkezés, szakválasztás? Mennyiben hasonló vagy tér el a középiskolába való jelentkezéstől?
Majd a felvi.hu-n kell jelentkezni, ezt az oldalt érdemes megjegyezni, mert rengeteg továbbtanulással kapcsolatos információ van rajta, magával a menetével, a teendőiddel, és a szakokkal kapcsolatban is. Ott kell majd regisztrálnod, és egyedül ott folyik a jelentkezés. Meg kell adnod majd személyes adatokat, a középiskolád adataid, a 11.- 12. év végén szerzett jegyeidet, plusz a dokumentumokat, amik pluszpontra jogosítanak fel (hátrányos helyzet, nyelvvizsga, OKTV-n vagy diákolimpián elért nagyon jó eredmény stb.). Ezután tudsz szakokat jelölni, talán 6-ot lehet jelölni ingyen, utána szakonként 3000 forint, ha jól emlékszem. Majd hitelesítesz, vagy küldesz egy levelet az Oktatási Hivatalnak, vagy ügyfélkapun keresztül a neten.
Most csak gyorsan leírtam a fontosabb pontokat, de ne aggódj, mert a jelentkezéshez magán a honlapon részletesen le van írva minden, ha mindent elolvasol rendesen, akkor szerintem nem lehet elrontani. Ha van még kérdésed, vagy valamit nem írtam le tisztán, akkor írj nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!