Jsjsjssjsjsj kérdése:

Hogyan lehetek orvos?

Figyelt kérdés
Ha a gimnáziumba általános ápoló szakon vagyok és az orvosi egyetemre szeretnek tovább menni és ha azt elvégzem lehetek orvos? vagy milyen szakot kellene tanuljak? nagyon tanácstalan vagyok kérlek segítsetek, hogy mit hogyan kell.

2020. nov. 20. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, az orvosi egyetem nagyon úgy hangzik mintha onnan orvosok kerülnének ki. De nézz utána, biztos ami biztos.

Igen. Orvosi egyetemet kell végezned. A hat év képzés után orvos leszel, bár azzal még önmagában semmit nem tudsz kezdeni. Végzés után jön a szakosodás, majd szakvizsga után már ténylegesen is orvos leszel. Nagyjából 10 év.

2020. nov. 20. 11:07
 2/10 A kérdező kommentje:
és a gimibe milyen szakot kellene tanuljak?:(
2020. nov. 20. 11:09
 3/10 anonim válasza:
82%

Szia! Egészségügyet, kellene tanulnod.. az kb.6 év szakmával, szakma nélkül kb.5 én is azon a szakon vagyok, és nagyon szeretem.. mellesleg én ápoló szeretnek lenni..

A Semmelweis egyetemét tudom ajánlani, azt mondják nagyin jó,de Pécsen is van....

Sok sikert kívánok hozzá 😊

2020. nov. 20. 11:52
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2020. nov. 20. 12:31
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
Én sima gimnáziumba jártam, nem voltak tagozatok. Emelt biológia ÉS emelt kémia vagy fizika érettségi kell a felvételihez. Orvosi Budapesten, Szegeden, Pécsett és Debrecenben van. 6 év egyetem után 3-6 év míg szakorvos leszel.
2020. nov. 20. 13:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#1-es válaszomhoz kiegészítés: ha kifejezetten orvos szeretnél lenni, akkor biológiából és kémiából fakultálj, illetve törekedj a 80%+os érettségik emelt szinten való megírására. Az egészségügyis szakismeretek igazából feleslegesek, mert az orvosin erősen az elmélet ami megfekteti az embereket, meg hát a biosz-kémia (vagy fizika) az elvárt érettségi.

Nyaranta be kell kérni magad kórházba (igen, első tanévet elvégezve is érdemes) hogy ingyenmunka keretében megtanuld mi hogy megy a gyakorlatban. Persze eleinte nem az orvos mellett fogsz ténykedni, hanem az ápolóknak segítesz olyan munkákban amit ha el is rontanál akkor sem a világ vége.

2020. nov. 20. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Emet biosszal és kémiával többre mégy szerintem mint egy eü középsulival, annak lehet több köze van az ápolóhoz mint az orvoshot. Jó egyetem a Sote, vagy az Szte-áok. A többit nem ismerem, de az orvosképzés Mo.-on szinte ugyan olyan mindenhol. Ha elvégzed az egyetemet, utánna szakosodhatsz.
2020. nov. 20. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sima gimnáziumban tanultam biológiát és kémiát emelt szinten és abból tettem emelt szintű érettségit. Kémia helyett választhatsz fizikát is, de a kémia jobban fog kelleni orvosin, így szerencsésebb lenne

Ha felvettek valamelyik egyetemre a 4ből, 6 évig tanulsz és diplomát kapsz. Utána szakosodsz, ami tarthat 3-6 évig szaktól függően és a végén szakorvos leszel.

Ajánlom ezt az oldalt hogy átfogóbb képet kapj: [link]

Ha kérdésed van, akkor keress bátran

2020. nov. 21. 17:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Egészségügyet, kellene tanulnod.. az kb.6 év szakmával, szakma nélkül kb.5"

Ezt hívják úgy, hogy időelb.szás már bocsánat. Az orvosihoz baromi erős biológia és kémia ismeretek kellenek, meg némi fizika és jó angol nyelvtudás. Pont.

2020. nov. 23. 15:57
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2020. nov. 25. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!