Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetem, kémia, mit...

Orvosi egyetem, kémia, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval alapvetően nagyon érdekel az orvostudomány, leginkább a betegség téma. Rengeteget olvaagattam a daganattípusokról, és a betegségekről. Persze tudom hogy nem feltétlen a májrák tüneteit fogják kérdezni. Tehát szeretem, és élvezem is. Találok benne logikát. Ez viszont a kémiárol egyáltalán nem mondható el. 10.es vagyok, gimnazista, egy kettesem van kémiából , mert a felét végighiányoztam ezáltal nem igazan értettem. Órákon nekem teljesen olyan erzesem van mintha egy másik univerzumban lennék, pedig ez még csak a nevezéktan. Tehát valakinek van tippje hogyan tudnék elkezdeni milyen könyvekből kémiát tanulni? Biológia eddig jól megy. 16/F

2020. okt. 29. 00:24
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Biológiából hányas vagy?

Am.én azt csinálnám,hogy segítséget kérnék egy jó kémiástól,pár csokival cserébe.

2020. okt. 29. 03:22
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Nincsen középiskolai tankönyved? Azt kéne olvasni első körben. A kémia logikusan van felépítve, mivel természettudomány. Ha nem tudod felfogni ne menj orvosira mert ki fogsz bukni. Már ha eljutsz odáig...
2020. okt. 29. 05:57
 3/10 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#2:+1

Kérdező: Kérj iránymutatást jó kémiástól, hogy ő milyen módszerrel tanul!

2020. okt. 29. 06:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Villányi Attila könyveit ajánlom, illetve egy jó tanárt legalább az elejére.

Addig amíg nem érted, hogy mi az az elektronszerkezet, kötéstípus, mi az összefüggés a molaris tömeg, tömeg és az anyagmennyiség között, addig felesleges bemagolni a többit.

Hidd el, láttam ilyet. Becsületesen tanult, de nem látta át, el is vérzett az emelt érettségin.

Ha kérdésed van, nyugodtan írj, és segítek. De először kell az elhatározás, mert én is gyűlöltem a kémiát, de tudtam hogy kelleni fog, ezért az első órától úgy álltam hozzá, hogy ha beledöglök is menni fog.

Szerencsére olyan tanárt kaptam és olyan motivált voltam, hogy felvettem a fonalat és átláttam az addig számomra is érthetetlen dolgokat. Nagyon megszerettem a kémiát.

Számolásokat pedig gyakoroltam és gyakoroltam amíg nem mentek.

Villányi Attila Ötösön lesz kémiából feladatok + megoldásokat szintén ajánlom, ott el vannak magyarázva a típusfeladatok és le tudod magadat ellenőrizni.

2020. okt. 29. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Villányi Attila könyveit én is ajánlom.

Ezen kívül, ha érettségizel, akkor mindenképpen emelt kémiát válaszd és ne a fizikát a biológia mellett, mert fizika nem nagyon fog kelleni, ellenben a kémia nagyon is. Szóval, ha orvosira akarsz menni, a kémia nagyon fontos lesz, ne hanyagold el.

2020. okt. 29. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Kémia tanár!
2020. okt. 30. 12:55
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Azért vagy elveszett, mert nincsenek meg az alapjaid általános kémiából. Azt nagyon tudni kell, oda-vissza, mindennek az az alapja, orvosi kémián ezt heti 3x45 perc alatt 5 hét alatt lezavarják és az általános kémia anyagrész 80%-a gimis anyag.

A szerves kémiában pedig szintén az alapok fontosak, ott először is sok fogalommal kell tisztában lenni. A nevezéktan amúgy nagyon logikus, ha az IUPAC nevet nézzük, a triviális neveket meg be kell vágni, de azokból gimis szinten nem olyan sokat kérnek számon.

Ha tudsz angolul, ajánlom a Khan Academy-t. Ezenkívül is, a youtube-on akár magyarul is találhatsz kémiához kötődő tanulós videókat.

2020. okt. 30. 16:39
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"orvosi kémián ezt heti 3x45 perc alatt 5 hét alatt lezavarják és az általános kémia anyagrész 80%-a gimis anyag.+

Hol élsz te ember? Gimis anyag? Az egész orvosi kőkemény kémiára épül, felhúztak 100-ra a hulladékok a nulla tudásodért.

Ne reflektáljál mert úgyis leváglak kémiából.

2020. okt. 30. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi a bajod #8? Magyarázd már meg léccike úgy, hogy én is értsem, hogy mivel nem értesz egyet.

Köszi haver.

2020. okt. 30. 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as pont te beszélsz badarságokat :)

Én is orvosira járok, konkrétan a gimis jegyzeteimbe ékelek be egy-két új infót.

Persze most már jönnek új anyagok, de általános kémiából sok újat nem villantottak az egyetemen.

2020. okt. 31. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!