Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tanuljak meg gyorsan...

Hogyan tanuljak meg gyorsan 23 tételt?(lent)

Figyelt kérdés

Tanulási problémákkal küzdök, nehezen tudok tanulni. Sosem voltam jó tanuló, de most lesz egy szóbeli, amely érettségihez kapcsolódik a tantárgy történelem és sajnos nem tudom megtanulni. 6 nap múlva kívülről kellene tudnom, tudnátok ajánlani valami jó tanulási módszert amellyel napi 5-6 tételt megtudok tanulni?

azért nem kezdtem előbb el a tanulást mert nem bírtam egyébb okok miatt

2020. nov. 15. 23:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Rövidítsd le a tételeket és aztán azokat a jegyzeteket tanuld meg jól, így mindenhez hozzá fogsz tudni szólni.
2020. nov. 15. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
37%

Törit ne próbálj szóról szóra tanulni!! A töri tételek a legjobbak, mert gyakorlatilag olyan, mintha sztorikat mesélnél a múltból.

Szóval minden tételről nézz videókat elsőnek (biztos találsz youtube-on) és azokat a videókat próbáld megjegyezni. Majd csak ezek után nyúlj a tételekhez, amiből egészítsd ki és pontosítsd a sztorit amit a videókból láttál. Évszámokat pedig magolni kell, azon csak annyit tudsz segíteni, hogy csak a nagyon nagyon pontos évszámokat tanulod meg, a többit meg csak úgy, hogy 17.század eleje/közepe/vége.

A fogalmakat se kell szó szerint tudnod és a videókban majd megemlítik őket, így könnyen megjegyzed majd.

Ha már a sztorit tudod valamiről, tudod hogy hol és mikor történt nagyjából, akkor elhúzva és rizsázva elmondva a fele pontokat megszerzed könnyen.

De hangsúlyozom, NE szó szint tanulj! Egy fogalmat se lényeg úgy tudnod, a saját szavaidra költsd át őket, majd azt tanuld meg! A tartalmán ez nem változtat, így a fogalmad jelentése ugyan az marad.

2020. nov. 16. 00:18
 3/3 anonim ***** válasza:
81%
Ha tudod, hogy nehezen tanulsz, akkor miért hagyod az utolsó pillanatra a készülést?
2020. nov. 16. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!