Hogy tanuljak gyorsan és hatékonnyan otthon?
Figyelt kérdés
Tételekről van szó.. Kisérettségihez, tudom hogy meg kell tanulni és le kell ülni hozzá de vannak olyan tételek amik kevésbé érdekelnek, ezáltal nehezebben tanulom.. Ötlete valakinek?2015. dec. 21. 20:17
1/3 anonim válasza:
Leülsz a fenekedre és tnaulod. Lényegében ennyi. Próbáld kiemelni a lényeget, jegyzeteket készíteni mellé, de ez inkább már csak akaraterő kérdése.
2/3 anonim válasza:
egyszerre csak 25 percet tanulj, aztán csinálsz valamit, aztán megint 25 perc. Annyi ideig bárki tudja fókuszálni a figyelmét. Plusz keress érdekességeket a tételekben. Én nagyon utáltam a történelmet, de imádtam a fantasy regényeket, filmeket. A tételeket félig "magolva", félig vizuálisan tanultam meg. Például elképzeltem és teljesen beleéltem magam a csatákba, saját történeteket kreáltam egyes részek köré stb. A lényeg, hogy próbáld élvezetessé tenni a tanulást. Sokkal gyorsabban megragadnak a dolgok és ami fontosabb hosszabb távra is, tehát érettségi előtt nem kell megint a nulláról tanulod, mert még a tétel címét is elfelejtetted, hanem csak átolvasgatod és "aha" élményben lesz részed. Hajrá, menni fog.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..
(Második válaszadó)- igen próbálom bent keresni az érdekességet stb. De ezt a 25 percet kipróbálom
2015. dec. 21. 22:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!