Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemi szak érné meg...

Melyik egyetemi szak érné meg jobban hosszú távon?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, de csak 1 szakot jelöltem meg , ahová nem vettek fel és rájöttem, hogy nem is érdekel csak megjelöltem valamit, ami kicsit is jónak tűnt.

Szeptemberig diákmunkáztam, most munkahelyet keresek, ami sajnos nem könnyű ebben a helyzetben.

Két szakon gondolkodtam az apolónőn és a pénzügy és számvitel szakon. Minkettő nagyon érdekel, emiatt nem tudok dönteni.

Ápolónő, azért szeretnék lenni, mert mindig is érdekelt az emberi test, és szeretnék főleg kicsi gyerekeken segíteni. Nem utolsó szempont az se, hogy az 5. tárgyam emelt biológia volt, bár rosszul sikerült (55%) , hogy nem volt szóbeli és fakt sem volt belőle a suliban, így magamtól készülgettem. A szakra meglenne pontom és szeptemberben eltudnám kezdeni plusz ez egy biztos munka lenne simán kapnék vele munkát itthon és külföldön is. Ellenben a szüleim és barátaim/ismerőseim megpróbálnak lebeszélni, hogy ez nem nekem való az indokuk, hogy túl törékeny vagyok (155 cm-46 kg) és a szemem is rossz —4,5, de szemüveget\ kontaktlencsék hordok, így ezt nem értem, hogy kapcsolódik a témához, plusz nem lenne többet ünnepnap stb. Viszont abban igazuk van, hogy a fizetés siralmas én viszont szeretnék normális színvonalon élni (albérletet bérelni, megfelelően étkezni, félre rakni, évente 1-szer küldön nyaralni) és emberileg sincs megbecsülve.

Pénzügy és számvitel szak mellett szól, hogy a munkaidő fix, rövidebb a képzés, lehetőség van duális képzésben részt venni, a fizetés is jobb. Viszont két tantárgyból is újra kéne érettségiznem, hogy fel vegyenek a magas ponthatárok miatt így kb. 21 éves lennék, mire elkezdem. Nem tudom, hogy mennyire menne az egyetem, hiszen emelt matekot soha nem tanultam, viszont a közép mindig jól ment. Ellenben mindenhol, azt hallani, hogy közgazdászokkal tele van a piac így félek,hogy nem találnék vele munkát bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

Fő szempont még, hogy a szüleim nem tudnak támogatni, így mindkét szak mellett diákmunkáznék.

Szerintetek melyik érné meg jobban hosszú távon és miért esetleg egy 3. opció?

2020. nov. 15. 22:51
1 2
 11/11 anonim válasza:
a biomérnökire. a biosztanárod egy bamba. a biotechnológiáé a jövő.
2020. nov. 17. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!