Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemi szak érné meg...

Melyik egyetemi szak érné meg jobban hosszú távon?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, de csak 1 szakot jelöltem meg , ahová nem vettek fel és rájöttem, hogy nem is érdekel csak megjelöltem valamit, ami kicsit is jónak tűnt.

Szeptemberig diákmunkáztam, most munkahelyet keresek, ami sajnos nem könnyű ebben a helyzetben.

Két szakon gondolkodtam az apolónőn és a pénzügy és számvitel szakon. Minkettő nagyon érdekel, emiatt nem tudok dönteni.

Ápolónő, azért szeretnék lenni, mert mindig is érdekelt az emberi test, és szeretnék főleg kicsi gyerekeken segíteni. Nem utolsó szempont az se, hogy az 5. tárgyam emelt biológia volt, bár rosszul sikerült (55%) , hogy nem volt szóbeli és fakt sem volt belőle a suliban, így magamtól készülgettem. A szakra meglenne pontom és szeptemberben eltudnám kezdeni plusz ez egy biztos munka lenne simán kapnék vele munkát itthon és külföldön is. Ellenben a szüleim és barátaim/ismerőseim megpróbálnak lebeszélni, hogy ez nem nekem való az indokuk, hogy túl törékeny vagyok (155 cm-46 kg) és a szemem is rossz —4,5, de szemüveget\ kontaktlencsék hordok, így ezt nem értem, hogy kapcsolódik a témához, plusz nem lenne többet ünnepnap stb. Viszont abban igazuk van, hogy a fizetés siralmas én viszont szeretnék normális színvonalon élni (albérletet bérelni, megfelelően étkezni, félre rakni, évente 1-szer küldön nyaralni) és emberileg sincs megbecsülve.

Pénzügy és számvitel szak mellett szól, hogy a munkaidő fix, rövidebb a képzés, lehetőség van duális képzésben részt venni, a fizetés is jobb. Viszont két tantárgyból is újra kéne érettségiznem, hogy fel vegyenek a magas ponthatárok miatt így kb. 21 éves lennék, mire elkezdem. Nem tudom, hogy mennyire menne az egyetem, hiszen emelt matekot soha nem tanultam, viszont a közép mindig jól ment. Ellenben mindenhol, azt hallani, hogy közgazdászokkal tele van a piac így félek,hogy nem találnék vele munkát bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

Fő szempont még, hogy a szüleim nem tudnak támogatni, így mindkét szak mellett diákmunkáznék.

Szerintetek melyik érné meg jobban hosszú távon és miért esetleg egy 3. opció?

2020. nov. 15. 22:51
A kérdező szavazást indított:
Pénzügy és számvitel
Ápolónő
35 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Ha az ápolónőt jobban szeretnéd, akkor azt válaszd!

Magadra hallgass mindig te életutad neked kell érezni melyikre hajlasz jobban, nem ciki az sem ha tovább tanulsz a pénzügyire, legalább megpróbáltad. (Ha utóbbit választanád)

2020. nov. 15. 23:04
 2/11 anonim ***** válasza:
28%
Szép szakma az ápoló, de sajnos nem lehet megélni normálisan. PSZ-el meg a határ a csillagos ég..
2020. nov. 15. 23:05
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Ha a pénzügy is tetszik, akkor válaszd azt. Ha csak a pénz miatt tetszene, akkor legyél ápoló, mert hosszú távon egy olyan munka kell, amit szeretsz is csinálni.
2020. nov. 16. 00:20
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Mindig realisan kell nezni. Az hogy szeretnel pl gyerekeket apolni csak egy a lehetseges vegkimenetelek kozul. Legtobbszor idos, magatehetetlen emberek kerulnek apolasra. Es neked a a 46 kiloddal kell oket forgatnod az agyban, pelenkaznod, furdetned, segget torolnod, esetleg hanyast takaritanod, majd talan azt is vegignezned ahogy ezek az emberek meghalnak. Es nem 8 oraban tart a munka. A stresszt pedig haza viszed magaddal. Ha ennek ellenere is menne, esetleg vallalnad kulfoldot, ezzel is szepen megtudnak elni, tehat ne a penz tartson vissza, hanem az elet amit elned kell emellett a hivatas mellett. Mert ennek semmi koze az aranyos cukimuki nenikhez akiknek csak bevasarolni kell.

A penzugy meg meroben mas. Ott egyaltalan nem kell (tobbsegeben) emberekkel foglalkoznod, foleg nem erzelmileg, vagy testileg. Inkabb csak ulsz a napi 8 oracskadban a szamitogep elott, haza mesz, es foglalkozol a családoddal, lehetoleg stressz mentesen. Viszont matekra epul az egesz. Jo vagy belole? Szeretned is csinalni? Ezzel magyarorszagon is biztos a jo allas, nem csak kulfoldon.

2020. nov. 16. 00:39
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Orvosiban nem gondolkodtal? Igaz, ahhoz is ujra kellene valoszinuleg erettsegizned 2 targybol, de en is ilyen torekeny vagyok, mint te, sot meg toled is vekonyabb, ezert en a noverkepzot meg se jelolom.
2020. nov. 16. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Pénzügy-számvitel és önkéntes kórházi vagy szociális ápolás szabadidődben!

Mindkettő megvalósítható, de azzal keresed a kenyered, amivel keresel is eleget, és jószívűségből ápolhatod az embereket önkéntesként akármikor, akárhol, pl. heti 1 nap hétvégén.

2020. nov. 16. 10:34
 7/11 anonim válasza:
63%
Szerintem mind2 szakma trágya. Pénzügyisként mehetsz robotolni az irodába, semmivel se lesz jobb mintha egy gyárban dolgoznál szalag mellett. Ápolóként meg vakarhatod ki a kakit az idősek alól éhbérért. Bár minden tiszteletem az ápólóké. Nem gondolkodtál esetleg h elmenj orvostanhallgatónak, vagy biomérnökire? Esetleg gyógypedagógusnak? Lehet nem ártana mondjuk újraérettségizned, megcsinálnod egy nyelvvizsgát, de hidd el, sokkra többre fogsz azzal menni később, hogy azt csinálhatod amit szeretsz, és ami érdekel. Azaz 1-2 év ameddig újraérettségizel, igazán nem sok. Én most 23 vagyok, és valószínüleg csak 26 leszek mire neki tudok állni azt a szakmát tanulni ami érdekel. Sok helyre felvennének, már tanultam is egyetemen, de egyik szak sem érdekel ezek közül. Sajnos nekem is le kell érettségiznem bioszból meg újra kell érettségiznem matekból, hogy felvegyenek. Közben csinálok egy nyelvvizsgát is, hogy legye plusz pontom.
2020. nov. 16. 18:30
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Cáfolnám az előttem válaszoló pénzügyisekről festett munkaköri képét.

Az egyéni kvalitásaidtól függ, hogy milyen pénzügyes munkát sikerül megszerezned. Pénzügyesként is rengeteg lehetőséged van, nem szükségszerűen jelenti az egész napos excel táblákba való pötyögést.

Habár célszerű ismerni úgy az excelt, akárcsak a tenyeredet.

Kedves kérdező!

Orvosi, vagy más erősen biológiával foglalkozó terület nem érdekel?

Akár mérnöki szinten.

Esetleg biológia szak?

2020. nov. 17. 17:49
 9/11 anonim válasza:
54%
utolsó előtti vagyok. aki lepontozott az árulja már el h miért :'D
2020. nov. 17. 18:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat én mindekit felpontoztam nem értem mire jó ez a lepontozás, mikor mindenki a kérdésre válaszolt.

5-ös az orvosi 6 év és sajnos a szüleim nem tudnak támogatni, amellett pedig, ahogy hallottam nem lehet dolgozni.

8-as a biológusnak, akart menni az egyik osztálytársam, de lebeszélte róla biosz tanár, hogy annak semmi értelme és lehetetlen vele megélni. A gyógytornászról szintén lebeszéltek a súlyomés magasságom miatt.

Milyen mérnöki szakra gondolsz?

2020. nov. 17. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!