ELTE-GTI MBA (master of business administration) vélemény a képzésről (főként levelező)?
Sziasztok!
Sajnos nincs túl sok lehetőségem, munka mellett csak levelező mesterképzésre tudok menni.
Tudnátok véleményt írni, hogy ez a képzés itt milyen?
Esetleg aki itt levelező tagozatra jár / járt?
#18-as vagyok
A felvételi általános gazdasági ismereteket mér fel, kis tájékozottsággal könnyű teljesíteni. Utána van egy motivációs beszélgetés 1-2 oktatóval, ez a része nekem inkább önmarketingnek tűnt, mintsem szigorúnak.
Ha jól tudom, MBA képzés esetén elvárnak legalább 3 év munkatapasztalatot, ami amúgy helyénvaló, mert a könnyebb megérteni a leadott tananyagokat, tapasztalat híján jóval nehezebb lenne. Vezszervre tudsz menni egyből alapképzés után pályakezdőként is, emiatt valószínűleg ez a képzés valamivel könnyebb, ugyanakkor a felépítése nagyon hasonló az MBA-hez.
#20-as jól írta, közgazdász alapdiplomával nem fog sok új tudást adni a képzés, akkor éri meg MBA-t végezni, ha más területen belül diplomáztál és szükséged lenne közgazdasági ismeretekre is a szakmád mellé. Magyarországon az MBA hivatalosan közgazdász mester diploma, Amerikában ez valahol a mester és a doktori között helyezkedik el.
Azt még fontos, hogy az ELTE MBA a régi BME MBA kurzus mai megfelelője, az oktatók jelentős része is megmaradt. Hasznos link:
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy a kérdező végül elkezdte a képzést? Kíváncsi vagyok mi az általános vélemény, de legjobban az érdekelne mennyire hasznosak és gyakorlatiasak azok a tárgyak, amiket többnyire a régi BME-s tantervből tartottak meg (de a BME-n sajnos kikerültek), úgy mint a Meggyőzéstechnika, Tárgyalástechnika esetleg még a Problémamegoldás és döntés. Az ELTE tanterve tetszett a legjobban, de végül az akkreditáció miatt nem őket választottam.
Nyilván bárki más is, aki ott tanult megírhatja.
Köszi!
Üdv! Végül elkezdted? Ha igen, érdekelne hogy milyen volt az elsö félév.
A BME-t nyáron befejeztem és igazából már a diplomázás elött sikerült érvényesítenem egy új pozícióhoz, de az elözö cégnél is értékelték, illetve tudtam volna találni valamit, ha akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!