Pénzügy vagy Nemzetközi Gazdálkodás és Gazdaság mesterszak?
Melyik a hasznosabb, piacképesebb? Érdeklődés alapján nem tudok dönteni, mert mindkettő érdekel.
ELTE GTI-n szeretném elvégezni valamelyiket, első két félévben majdhogynem ugyanazok a tárgyak vannak, utána válik el jobban.
Ami a pénzügy hátránya kicsit talán, hogy az állítólag matekosabb, ami nekem, mint nem gazdasági területen végzettnek, lehet túl nagy falat lenne és csak szenvednék.
Szia, szerintem nemzetközi gazdálkodás.
Én is oda járok jövőre :)
Ha első félévben túléled a kvantitatív módszereket, akkor a többi sem lesz nehezebb matekügyileg.
Pénzügyben nem a matek része a nehéz, hanem a módszertanok logikájának megértése, a pénzügyes "látásmód/világnézet" elsajátítása, hogy milyen logika alapján vezetsz le egy cash-flow kimutatást, mikor melyik képletet kell használni. A képleteket is minden zh-n odaadják, nem kell bemagolni.
Elhelyezkedés ügyileg egyértelműen a pénzügyben van több lehetőség, de a nemzetközi gazdálkodás sem rossz, csak kicsit általánosabb gazdasági szak.
Felesleges jogi diploma mellé pénzügy, nem fogsz olyan mély gazdasági tudást használni, amit egy pénzügyön tanulsz, ha csak a jogász karrieredet akarod gazdasági ismeretekkel kiegészíteni.
Bőven jó az MBA, ad egy általános gazdasági/üzleti tudást, pont erre találták ki.
Nem feltétlenük kiegészítésnek szánom. Jogi területen dolgozom már néhány hónapja és mind munkalehetőségek, mind fizetés szempontjából csalódtam benne.
MBA-hoz eleve több év munkatapasztalat kell, az inkább vezető beosztásúaknak szól, nem pályakezdőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!