Pécs vagy Budapest?
Eddig Budapestre az Eltere szerettem volna továbbmenni,mivel Pesten több a lehetőség mint a környéken(Borsod) stb... viszont most rátaláltam a Pécsre. Személyesen még nem jártam ott a nagy távolság miatt, de nagyon szimpatikusnak tűnik a város és az egyetem is...
Pest közelebb lenne, de a távolság nem az első helyen áll a fontossági listán, inkább jobban érdekelne az oktatás, az egyetemi élet stb...(a tanítói és a szociális munkás szak érdekelne)
Szia
Nekem is van lehetőségem Szegedre és Budapestre menni. Csak én természettudományos szakra jelentkezem majd. Sok jót hallok Szegedről de mélyen nem ástam bele magam. Lehet ez az oka, hogy ragaszkodom Pesthez.
És bár Pécs és Szeged nem ugyanaz én Pestet fogom választani. Engem jobban vonz az a város.
Bár bevallom Szegedbe csak néha néha ár erc erejéig gondolok bele, hogy mi lenne ha oda mennék.
Valószínű elég értelmetlen amit leírtam. De én ezek alapján döntöttem:
Egyetemi élet, kolik, stb.
Lehetőségek a városban, jövőbeli munkahely, a város hangulata
Én Budapesten születtem, itt is nőttem fel, szóval van tapasztalatom az itteni léttel kapcsolatban.
Nyilván, ha most érkezel a fővárosba és új neked a nagyvárosi lét, akkor kicsit szokatlan lesz elsőre, de bele lehet szokni. Voltam vidéken is, nekem túl csendes, kell a pörgés. Itt Budapesten nagyon sokrétű emberek élnek, a belvárosban kb. minden utca tele van szórakozóhelyekkel, tehát a szórakozásból amúgy sem lenne hiány. Rengeteg szép helyszín található itt (is), nem csak bulihelyek, de rengeteg menő étterem, kávézó, stb.
Számomra Budapest mindig is az egyik legkellemesebb város volt, lehet, hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban, de én mindenképp ezt a várost ajánlom mind a tanulmányi, mind a jövőbeli munkahely és szórakozási lehetőségek szempontjából.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!