Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanácsra lenne szükségem!...

Tanácsra lenne szükségem! Milyen szakmát javasolnátok egy művészi beállítottságú embernek?

Figyelt kérdés
2 évet tanultam felsőoktatási szakképzésben turizmus szakon, de szeretnék még továbbtanulni alapképzésben. Viszont, amit tanultam azalatt a 2 év alatt, egyáltalán nem érzem azt, hogy komolyabban szeretnék vele foglalkozni. Még régebben a családom tanácsolta, hogy gazdasági vonalon érdemes elindulni, ezért hallgattam rájuk. Most viszont szeretnék valami olyat tanulni, ami érdekel is és szeretném is csinálni de a környezetemben élő emberek, ismerősök, barátok, családtagok mind-mind más véleményen vannak. Örök kérdés, hogy most olyan szakmát válasszak, ami érdekel is vagy olyat, amivel biztos lesz a megélhetés. Sajnos vagy nem sajnos, én a művészetekben lelem az örömöm, ahol alkothatok, használhatom a fantáziám. Kipróbáltam már magam az informatika és a gazdaság területén is de nagyon nincs érzékem hozzájuk, pedig a tanulással/szorgalommal sosem volt baj, mert mindig jó tanuló voltam, de ez még nem jelenti azt, hogy van is érzékem hozzájuk. Vakvágány és döcögés volt mindkét terület. Nem látom értelmét újra olyan pályára vállalkozni, aminek egy percét sem vagyok képes élvezni. Így, introvertált emberként, aki csak rajzban tehetséges nem tudom merre mehetnék tovább. Tudom, hogy fontos a biztos megélhetés egy jó szakmával, ugyanakkor nem szeretném magam belekényszeríteni egy olyan területre, ahol végigszenvedem minden egyes percét. Vannak akik azt mondják, hogy nem érdemes olyan területet választani, ami nem érdekel mert akkor sosem fogom tudni magam teljesen odatenni és sosem leszek boldog és vannak akik azt mondják, hogy áldozatot kell hozni és elvégezni egy olyan szakmát, amivel sokat kereshetek később. (És tudjuk, hogy hazánkban a művészetből nehéz megélni) Teljesen elveszettnek érzem magam, mert megértem mindkét fél álláspontját. Ezért is szeretném kikérni a ti véleményeteket, akiknek esetleg több rálátása van a munkaerőpiacra, akik már tapasztaltak ez ügyben vagy épp hasonló csónakban eveznek. Létezik köztes út? Nektek sikerült olyan pályát választani, ami a szenvedélyetek is egyben? Esetleg tudtok olyan szakmát javasolni amit megéri elvégezni? Nem ragaszkodom a rajzhoz, csak legyen benne kreativitás. Tudom manapság nehéz olyan munkát találni, amit szeret is az ember csinálni, de még él bennem a remény, hogy nem lehetetlen. Légyszíves a rosszindulatú válaszokat hanyagoljuk, csak szeretném bővíteni a látókörömet a javaslataitokkal/tapasztalataitokkal. Előre is köszönöm a válaszokat! :) 21/L

2020. okt. 26. 10:17
 1/2 anonim ***** válasza:
95%
Írtad az infót, webdesigner? Abban van kreativitás is.
2020. okt. 26. 10:23
 2/2 A kérdező kommentje:
Pont ezt képzeltem el én is, de nem támogatnak benne, mert telített a piac és nehéz érvényesülni benne. :(
2020. okt. 26. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!