Reál beállítottságú fiatalembernek milyen Mérnöki szakot tudnátok ajánlani? (Mecha, Mérnök infó, Programtervező, Gépész stb. )
El vagyok veszve, nemsoká le kell adni a jelentkezésem (febr 15 legkésőbb), hogy melyik egyetemre, szakra szeretnék menni, viszont tanácstalan vagyok.
Reál beállítottságú vagyok, jó a matekom, fizikám, szakmai infót végzek most a suliban, viszont nem csak az infó érdekel. Melyik szak az, ami ezek után jobban szóba jöhet?
A két egyetem ami szóban forog, az a Debreceni és az Óbudai. (De nyilván másról is olvasnék véleményt.)
Ha valamivel ki lenne egészítenem a kérdést, hogy jobban érthető legyen, írd meg nyugodtan.
Köszönöm!
Egyetértek az előzővel, ilyen peremfeltételekkel a villamosmérnöki a nyerő. Ha úgy alakul, onnan elmehetsz teljesen szoftveres irányba is, de jóval tágabbak a lehetőségek. A gépészmérnöki is jó szak, de ott nem nagyon profitálnál az infós érdeklődésedből/előképzettségedből. A mechatronika véleményem szerint "sokat markol, keveset fog"-szak, sokkal jobb alapokat ad egy villamosmérnöki vagy gépész alapképzés.
Ha mérnökképzés, akkor Debrecen nem jó választás - BME vagy ÓE lenne a nyerő, ha belefér Budapest.
Óbudai?
Gyere a Kandóra villamosmérnöknek! ;)
Nálunk van olyan szakosodási lehetőség, ahol valószínű előnyt meríthetsz az infós tanulmányaidból, és tudsz hardver-szoftver irányba is továbbmenni.
Nézz körül:
Üdv,
19F
BME-t kétszer meggondolnám a helyedben, mert droidoknak való. Sokkal nehezebb, mint bármelyik másik mérnöki kar, bárhol az országban. Egyébként Miskolcot is meggondolnám a helyedben, egyrészt a második legjobb műszaki képzés ott folyik az országban, még ha sokan tagadják is, másrészt pedig a közösségi élet miatt. Utóbbi nem tudom, hogy mennyire érdekel téged. Óbudai is jó választás, harmadik az országban.
Debrecent hanyagolnám.
Az ötös tökéletesen leírta. Ha azokat a szakokat elkerülöd, akkor egyetlen percig sem lesz gondod sem a munkakereséssel, sem a fizetéssel, sem a szakmai előrelépés lehetőségével.
A helyedben azt gondolnám meg, hogy mennyire érdekel az infó, illetve mennyire akarsz a későbbiekben ezzel foglalkozni. Mert ha nagyon, akkor villamosmérnök. Ha inkább matek-fizika-mechanika vonalon maradnál, akkor gépész vagy járműgépész. Ha vegyes, akkor pedig mérnökinfó. Mechatrót én személy szerint hanyagolnám, maximum akkor menj oda, ha kifejezetten érdekel a robotika és az automatizálás témaköre. De persze villanyosként is foglalkozhatsz ezzel később.
Rendben, nagyon szépen köszönöm a kommenteket, sokat megtudtam, ezek alapján felvételizek. :)
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!