Melyiket válasszam? Itt az idő, hogy eldöntsem, hova menjek egyetemre, de képtelen vagyok dönteni!
Hát én csak az ELTE-TTK bioszról tudok mesélni.. a lényege az, hogy kb. olyan nehéz, mint az orvosi, és kutatónak meg csak 5-6 ember mehet évfolyamból, ha szerencsések, a többiek meg tanárnak mennek... szóval nemtudom, érdemes-e azért sokat tanulnod..
A tájépítészet nekem nagyon tetszik :D
Bocsi h csak ennyit tudtam segíteni :S
ELTE-n nem tudom milyen a helyzet, én máshova jártam, de sztem nem volt olyan nehéz az a biosz. Van laboráns szakirány, azzal egyből dolgozhatsz is (illetve azt ígérik). Mesterképzésen sok minden van, biosz tanár, biológus sok szakiránnyal, meg biofizikus, meg talán még más is.
Válaszd azt, amit tudod hogy szívesen csinálnál, mert az a legfontosabb, hogy ne egy monoton unalmas életed legyen.
Ha még aktuális a kérdés, remélem segítek.
Mindhárom képzés teljesen más. Biológia szakon a bioszos tárgyak mellett sok kémia is lesz. Tájépítész szakon szinte nincs is biosz, annyi, hogy növényekről sokat tanulnak, viszont rengeteget kell rajzolni, ábrázoló geometria meg egyéb finomságok, annyi beadandó, hogy 1 percig sem fogsz "unatkozni". A humánkineziológián meg sok-sok tesis tárgy van, de úgy néztem, hogy van rá mód, hogy Biológia BSc diplomával továbbmenj Humánkineziológia MSc-re.
Sok sikert a felvéteihez! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!