Már 1 hetem sincs hogy eldöntsem a szakokat, mi legyen? HELP!
Na az van hogy matekból nagyon jó vagyok.Szinte semmit nem felejtek el,tanulás nélkül tudok mindent.Nem ennyire de közel ennyire megy a biosz és a fizika.A kémiába most kezdek visszarázódni úgyhogy azt még nem tudom.
és itt a kérdés:
2 lehetőség között gondolkodom:
-vagy elmegyek matek szakra és akkor közgazdász leszek.
-vagy elmegyek angol szakra (általánosban németet tanultam) és akkor mehetek annak amit igazán szeretnék, azaz orvosnak.
matek szakról van lehetőség orvosira menni?És mennyire tud ott megtanulni angolul az ember ha általánosban nem tanult?
ill. ugyanez angol szakon csak úgy a közgazdaságtan a kérdés. és az hogy ott mennyire lehet matekot tanulni?
Van még általános szak de azon nem gondolkodtam.ott 11-ben egyszerűbben tudnám rendezni az órarendemet,és csak addig kellene eldöntenem hogy mi legyek, de akkor meg egy kicsit hátrébb leszek a tanulmányaimban.
Na mi legyen?
"-vagy elmegyek angol szakra (általánosban németet tanultam) és akkor mehetek annak amit igazán szeretnék, azaz orvosnak. "
inkább ez :) hajrá!
Hát előre bocsánat... De te hogyan akarsz orvos lenni úgy, hogy nem vágod a biológiát, és kémiát? Ez a kettő tulajdonképpen az orvostudomány alapja. És azt felejtsd el, hogy felsőoktatásban majd olyan tanáraid lesznek, hogy "jajj fiam csak kérlek tanulj mert így nem leszünk jóban ejnyebejnye". Ott te csak egy hat karakteres Neptun (ETR)-kód vagy. Mellesleg orvosi képzésre emelt szintű érettségi, és nyelvvizsga nélkül bekerülni gyakorlatilag lehetetlen. Nézd meg a ponthatárokat, és sorold be magad, sikerülhet-e, van-e rá esélyed. Ha szereted a matematikát, akkor mehetsz pl. ELTE-re, vagy PTE-re. Lehetsz tanár, de ők nem keresnek túl jól.
Egy kis párhuzamos valóság: én 92%-os kémia érettségivel kerültem el PE-re vegyészmérnökire, most kettes vagyok Általános és szervetlen kémia I-ből (tanulással). Ilyen viszonyokra, ha nem rosszabbra készülj.
Ha orvos szeretnél lenni, miért nem inkább biosz-kémia tagozatos suliba mész?:)
Amúgy ne görcsölj ezen nagyon:) Ha tényleg igazán szeretnél majd orvos lenni, akármelyik szakról bekerülhetsz. Maximum egy kicsit jobban kell hajtani hozzá:)
Ha orvos szeretnél lenni, akkor legyél orvos. Nyelvet még suli mellett is tanulhatsz, autodidakta módon, vagy nyelvtanfolyamon.
Viszont! Tény, hogy az orvosira kell(enek) az emelt szintű érettségi(k) [biosz, kémia], és minimum egy nyelvvizsga.
Ettől függetlenül, ha Neked ez az álmod, akkor hajrá!
sztem menj matekra. angol tudsz suli mellett is tanulni, egyénileg, saját tempóban, esetleg ha van, aki jól beszél és tud segíteni barátok között, családban, még külön tanár se kell. matek szakról is mehetsz orvosnak. gondolom ez csak 2 éves szakosodás és 10. végén választhatsz újból faktot, ami lehet majd a biosz-kémia/fizika, ha orvosira akarsz menni. és orvosin is kell a matek, tehát nem lesz felesleges az a két év matek :)
szóval sztem matekot válaszd és hidd el meg fogsz tudni angolul is, második nyelvemből 2 év után tettem középfokút, neked van 4 éved erre. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!