Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanítsak informatika órán?

Szollosipeti kérdése:

Mit tanítsak informatika órán?

Figyelt kérdés
Én fogom tartani az informatika órát mint 8. osztályos. Nem tudom mit tanítsak. Az óra eleje megvan, a vége játék lesz. De tanulniuk is kéne valamit...elég gyengék infóból. Valami internetes programra gondoltam

2020. okt. 7. 21:17
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Persze a 8. osztálynak tartom az órát.
2020. okt. 7. 21:18
 2/18 anonim ***** válasza:
62%
Valami hasznosat.
2020. okt. 7. 21:21
 3/18 anonim ***** válasza:
19%
Nijutsukat!
2020. okt. 7. 21:22
 4/18 anonim ***** válasza:
36%
Ninjutsukat*
2020. okt. 7. 21:22
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes válaszokat!
2020. okt. 7. 21:37
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Eddig miket tanultatok? Azért kérdem mert én 2012-ben végeztem általánosban és akkor még csak 4-5. osztálytól volt informatika óra és ahogy látom most már 1. osztálytól kezdik oktatni szóval azért kérdezném hogy tudás szintileg mondjak valamit. Amúgy 2012-2018-ig informatika szakirányra jártam + Informatikai rendszerüzemeltetőt végeztem el szóval tudok mondani példákat miket oktass.
2020. okt. 7. 21:37
 7/18 A kérdező kommentje:
Rendben köszi. Nekünk 5. ben volt az első info óránk. Akkor még a történelmével, a kettes számrendszer feltalálásával meg ilyesmikkel foglaloktunk. Aztán 6. ban a libreoffice következett ami nagyrészt szövegszerkesztésből állt. Elment a tanárunk. Jött egy új. Vele 7dikben vettük a word-os szövegszerkesztést, powerpointot, strach-et , weboldalszerkesztést. Most 8.ra ő is elment és a tesitanárunk az infotanár akivel paintbe rajzolgatunk köröket és azokat színezgetjük, majd leosztályozza, mertő nem ért hozzá. Így következett be hogy elvállaltam az órákat, és azt mondta tarthatom az összeset ha értek hozzá...nem mondom magam informatikusnak de nem vagyok rossz belőle
2020. okt. 7. 21:45
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemistaként amikor elsőnek kellett helyettesítenem egy esti gimiben spontán, én a közösségi média előnyei, hátrányait vettem velük, plusz kiemeltem pár nagyobb platformot, majd róla pár infót. Összedobtam pár pp oldalt előtte gyors, mert későn szóltak, és aszerint haladtam, kiegészídgettem stb.. Mivel valami iker képzésesek voltak, már ez is magas volt nekik, pedig szívesen tanítottam volna programozást vagy valamit..:D

Szerintem te is hasonlóban gondolkozz. A ti korotokban asszem MS office-al foglalkoznak. Tölts le feladatokat, vagy csak fotózz le egy levelet/újságot/hírdetést és másolják le word-ben mondjuk, vagy szerkesszenek adott témában egy posztert pp-ben, majd arra kaphatnak jegyet..

2020. okt. 7. 22:04
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Tarthatnál szövegszerkesztő programról, órát, power, pointról, oktató kreatív oldalakról, treeló, hogyan kell csináln egy e-bookot stb, excelel, hogyan kell dolgozni.
2020. okt. 7. 22:04
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok:

A word, powerpoint használatát akkor rendesen végig megtanultátok mert ha igen akkor jó megoldás az ECDL vizsgafeladatok megoldása (mi is ezeket csináltuk általánosban infó órán), modulunkként 50 feladat van szóval bőven van feladat az egész évre. Ezen vannak: [link]

Ha rákattintasz a modulra pl. a prezentáció és alul találod a feladatleírásokat és az elkészített prezentációt amivel dolgozhatok hogy ezzel is kevesebb idő menjen.

Amúgy az iskolában csak LibreOffice van a gépeken? Azért kérdem mert amúgy ingyenesen beszerezhető a Microsoft Office 365 diákoknak és tanároknak is itt le tudjátok tölteni: [link]

2020. okt. 7. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!