Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Meg lehet tanulni programozni...

<b>Chuck Norris</b> kérdése:

Meg lehet tanulni programozni nagy matematikai hiányosságok mellett?

Figyelt kérdés
2 év múlva fogok érettségizni, addig el kéne döntenem hogy kb merre tovább. A "Programtervező Informatikus" szakok gondolkozom már egy ideje, de azt mondják semmi esélyem 2-es matek ott átlaggal.Matek számítások nagyon lassan mennek, még az alapok is, pedig sokat gyakorlok :( Logikám kicsivel az átlag fölött van(kompetencia mérésen 2. lettem matekból 20 fős osztályban 8.ban és az idei is jól sikerült szerintem), de nem tudom hogy ez elég lesz -e . Szerintetek ? Gyúrjak rá nagyon a matekra, gyakoroljak itthon programozni, vagy válasszak másik szakmát?
2010. aug. 8. 01:04
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy jelenleg informatikus szakon tanulok középiskolában, de itt eddig semmi komolyat nem vettünk, excel + hasonlókat. Picit belementünk a Delphi-ben való programozásba de a application.terminate parancson nem jutottunk túl ;D + még az angol nyelv is elég nehezen megy, sokszor futottam már neki az alapoktól de mindig feladom. pedig tudom hogy kéne de hát.... :/
2010. aug. 8. 01:08
 2/11 A kérdező kommentje:
utána olvasgattam pár forumon , pont a 2 legfontosabb dolog nem megy az angol és a matek. a fizika az perfekt ott a számítások is mennek (érdekes). Aki esetleg hozzám hasonló és sikerült elhelyezkednie informatikus programtervezőként az írja már le melyik suliba tanult és hogy sikerült. És esetleg van valami programtervezőhöz közel álló munka amihez nem kell nagy matektudás? Tesztelő szívesen lennék pl. csak nem találok róla semmi komolyabb infót a neten.
2010. aug. 8. 01:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es matekkal biztos nincs esélyed. Ismerősöm programozónak tanul, matekból az egész csoportból 2 ember ment át a vizsgán, szóval nagyon kemény.
2010. aug. 8. 01:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van, semmi esélyed, a szak neve régebben programtervező matematikus volt :)
2010. aug. 8. 04:38
 5/11 anonim válasza:
100%
az előttem szólóknak igaza van. én négyes matekkal vágok neki de nem látom túl sok esélyét:D
2010. aug. 8. 04:55
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem semmi köze nincs a matematikának és fizikának az informatikához és ahhoz, hogy valaki tudjon programozni.

EGy budapesti reál gimnáziumban tanultam fizika és matek 5-ös volt, és egyszerűen képtelen voltam megtanulni programozni.

Ahhoz teljesen más logika kell.

A férjem informatikus és nem tanult fizikát csak általánosban. Szerinte bizonyos programnyelveket be is lehet magolni, szóval furcsa logika kell hozzá.

Sok iskolában pedig a tanár hibája, ha nem megy a matek vagy az angol. Keress fel egy magántanárt és kiderül, hogy te vagy a hibás vagy ott nem tanítanak rendesen és egymásra építve a tanagyagot ahová jársz.

2010. aug. 8. 07:05
 7/11 anonim ***** válasza:

A furcsa logikát nevezhetjük absztrakciós képességnek is, ami szorosan a matematikához köthető.

De ne áltassuk a kérdezőt, nagy matematikai hiányosságok mellett nem lehet programozni, a kérdés így szólt. Illetve ha tudna is, matekos tárgyakat minden bizonnyal nem tudná abszolválni.

2010. aug. 8. 08:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Matek, fizika, angol nagyon jól megy, 5 alatt sose voltam belőle, de a programozás... :S Nagyon össze kell szednem magam, mert mérnök infóra megyek.

Szerintem az angol, amit tudni kellene programoháshoz (ha csak arórl lenne szó), bár proginfón is sok matekos tárgy van. Szerintem próbálj gyakorolni magad, vagy keress magántanárt, mert a matek, meg minden tárgy nagyon tanárfüggő.

2010. aug. 8. 15:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Programozni megtanulhat... de nem az informatikus, programozói szakokon, hanem internetes anyagok alapján, próba-szerencsével, esetleg magántanárral. Ha sikerül megtanulni, akkor azzal a tudással is el lehet helyezkedni. Ma akkora szükség van programozni tudókra, hogy így is el lehet helyezkedni.
2010. aug. 8. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Programozó diploma nélkül? Ugyan már, nevetséges...
2010. aug. 8. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!