Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek kik peregnek ki...

Szerintetek kik peregnek ki leghamarabb egyetemről és miért?

Figyelt kérdés
1. Aki a jövőbeli várható fizetésért ment oda. 2. Aki azért ment oda, mert ezzel szebb jövőt tud teremteni a világnak/segíteni másoknak. 3. Akit érdekel, 1 konkrét dolog például: telefonok, de ezért végig kell szenvedie az informatika/fizika/matematika összes bugyrát. 4. Valahova mennie kellett, akár a legkönnyebb szakra is mert a szülei azt akarták. Ki lehet az akinek leginkább abbamarad a motiváció?

2020. szept. 26. 00:19
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
1 vagy 4
2020. szept. 26. 00:48
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
AKi fizika szakra ment 200 IQ alatt. xD
2020. szept. 26. 01:26
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem 4. A másik három belső motivációból fakad, akármennyire is jó vagy nem jó az a motiváció. Ha komoly volt az elhatározás akkor ahhoz lehet tartani magad. De amikor az ember elköltözik otthonról, elkezd dolgozni, új dolgokat megismerni, rájön hogy csak az idejét pazarolja 3(-4-5-6) évig egy unalmas szar szakon és esetleg kitalálja mit akar valójában kezdeni magával, akkor nagyon gyorsan megszűnik a motiváló ereje annak hogy anyu azt mondta.
2020. szept. 26. 03:26
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem a 2-es kivételével mind. Legalábbis nálam ez a tapasztalat a szakon.

Aki a pénzért ment oda, az talán jobban bennmarad, mint a másik kettő. Megmondom, miért: mert ő képes belátni, hogy egy képzésen egyszerűen le kell nyelni dolgokat hisztérika nélkül akkor is, ha ez neked nem tetszik annak érdekében, hogy később jobb legyen.

A másik kettő közül akit csak egy dolog érdekel, az háklizni fog minden másra, nálunk is ezt csinálják a programozó vérpistikék, akiknek minden más fölösleges bullshit hülyeség és folyamatosan megy az "ez minek kell" "ezt miért így tanuljuk" "ezt miért nem csinálhatom másképp" bullshit ahelyett, hogy tanulnának.

És van a "mindegy, mit, csak legyen" csapat, ők azért fognak elbukni, mert egyszerűen képtelenség úgy tanulni, ha nincs meg benned a drive, hogy összefüggéseket keress és értelmet a tanulmányaidban. Nem tudod, hova tartasz, miért csinálod, nincs ambíció, nincs kíváncsiság, halott az egész. Vannak ebben a rétegben olyan emberek, akiket inkább minden érdekel, mint semmi és alapvetően szeretnek tanulni, na, nekik pl jók az esélyeik, én őket azért megkülönböztetném ettől a csapattól.

2020. szept. 26. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4.
2020. szept. 26. 16:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak a 4.

Én több 1-es típusút ismerek (én is az vagyok), a többség elég reálisan látja a követelményeket, lehetőségeket, mit kell/nem kell megtenni, így elég sikeresek, mind tudásban, mind teljesítőképességben, és a motivációval sincsen baj (főleg ha nem gazdag háttérrel rendelkeznek, ami nagyon jellemző ezeknél az embereknél: a pénz igenis nagyon motiváló tud lenni, ha megtapasztaltad milyen, amikor nincsen...).

2020. szept. 27. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!